Kaderle yüzleşme

Bedensel engelli Berkin Kutlu, ailesi ve eğitmenleri sayesinde su korkusunu aştı. 2 yılda 10’u altın 5’i gümüş olmak üzere toplam 15 madalya kazandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2017 Güncelleme 27 Nisan 2017, 00:00
Kaderle yüzleşme

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da yaşayan bedensel engelli Berkin Kutlu (11) 2 yıl önce yüzmeye başladı. Annebabası ve eğitmeni sayesinde su korkusunu aştı. Sağ kolu ve sol bacağı olmamasına rağmen iki yılda 10'u altın 5'i gümüş olmak üzere toplamda 15 madalya kazandı. Her geçen gün kendisini geliştiren küçük sporcu, başarısıyla Meksika'da düzenlenecek olan Paralimpik Olimpiyatları'na katılma barajını da aştı. Ancak yaşı küçük olduğu için olimpiyatlara katılamadı. Bunun üzerine 2020'de Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilecek olimpiyatlara hazırlanmaya başladı. Haftanın 5 günü, günde 5 saat antreman yaptığını belirten Kutlu, "Yüzme sırasında birinci olmaya odaklanıyorum. Tabii madalya aldığım zaman ise çok seviniyorum. Yüzme çok keyifli. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.

'HAYATIM DÜZENE GİRDİ'
Başarılarından sonra okulda arkadaşlarının yakın ilgisini gördüğünü de ifade eden Berkin, şunları söyledi: "Hayatım düzene girdi, çok keyif almaya başladım. Ama derslerim ve antrenmanlar beni bazen zorluyor. Haftanın 5 günü, günde 3 saat çalışıyorum. Yüzmeyi hayatım boyunca sürdürmeyi düşünüyorum. Şimdiki hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak ve altın madalya kazanmak." Anne Nihan Kutlu ise "Oğlumun çok ciddi su korkusu vardı. Boğulurum endişesiyle başını suya sokamazdı. Ama desteklerimizle korkusunu yendi. Başarılarının ardı arkası kesilmedi" dedi.