Şafak duası!

Yeni Zelanda Adalet Bakanı Adams “Şafak Ayini”nde, Türk askerini övdü: Gelibolu’da biz asil bir düşmanla savaştık. Artık Türkiye ile omuz omuza duruyoruz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2017 Güncelleme 26 Nisan 2017, 00:00
Şafak duası!

İÇİNDEKİLER

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yılı anma törenleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda geleneksel "Şafak Ayini" yapıldı. Yeni Zelanda Adalet Bakanı Amy Adams törende yaptığı konuşmada, "Ulusumuzun en önemli zamanlarından birini hatırlamak için dünyanın diğer ucundan gelen bizlere gösterdikleri zarif ev sahipliği için Türk halkına teşekkür ederim" ifadesini kullandı. Adams, 102 yıl Avustralya ve Yeni Zelanda birliklerinin törenin yapıldığı yerde karaya çıkmaya başladığını hatırlattı. Daha sonra 8 ay boyunca yakıcı sıcak ve iliklere işleyen soğuğun, salgın hastalıkların ve savaşın kıyımının ortasında imkansız bir mücadele verdiklerini belirten Adams, "O gün bu yarımadaya ayak basanlardan çok azı daha önce ateş altında kalmışlardı. Çoğu için o şafak son şafakları olacaktı" diye konuştu. Bakan Adams, "Gelibolu'da biz asil bir düşmanla savaştık ve onlar zamanla bizim dostumuz oldu. Artık Türkiye ile omuz omuza duruyoruz, ölülerimizi ve savaştaki cesaretlerini anıyoruz. Evlatlarımızın mezarları başında nöbet tutan Türkler'e teşekkür ediyoruz" dedi. Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop da, "Anzaklar'ın kestiremedikleri, kendi vatanlarını savunmaya kararlı Türk ordusunun cesaret, disiplin ve azmiydi" diye konuştu.

57. ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜ
Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yılı etkinlikleri kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" yapıldı. Bakan Akif Çağatay Kılıç ve binlerce genç, yürüyüş öncesi birlikte sabah namazı kıldı. Gençlere çorba da ikram edildi.