HAValı diplomat

Çanakkale Kara Savaşları’nın 102. yılı törenine katılanlar arasında, Büyükelçi Moore’un eşine rehberlik eden köpek de yer aldı. Bakanlığın hayvan için çıkardığı misafir diplomat kartı büyük bir ilgiyle karşılandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2017 Güncelleme 25 Nisan 2017, 01:57
HAValı diplomat

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yılı törenleri için görme engelli eşi Maggie Moore'un rehber köpeği "Star Morre"a akreditasyon kartı çıkaran Kültür ve Turizm Bakanlığına twitter hesabından teşekkür etti. Büyükelçi Moore, kişisel twitter hesabından kartın fotoğrafını paylaştı. Türkçe ve İngilizce olarak iki kez yayınlanan mesajda "Tebrikler @TCKulturTurizm. Rehber köpeklerin üstlendiği hayati önemdeki görevin harika biçimdeki takdiri. Gururla takacak @ rehberkopekler" ve "Bravo Turkish @TCKulturTurizm. Great recognition of vital work of guide dogs. Worn with pride. @rehberkopekler." ifadelerini kullandı. Richard Moore'un paylaşımı takipçileri tarafından beğenilerek retweet yapıldı.

ANMA TÖRENİ YAPILDI
Bu arada Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop ve Yeni Zelanda Adalet Bakanı Amy Adams'ın yanı sıra Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Andrew Curr ve Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen de katıldı.



CHURCHILL'İN BURNU SÜRTÜLDÜ
Moore törende yaptığı konuşmada, "Bu savaş alanındaki kıyımı ve yıkımı, Irak ve Suriye'de şimdi yaşanan trajik olaylara yas tutmadan anamayız. Türkiye ve Türk halkı bu çatışma nedeniyle yerlerinden olan insanlara karşı olağanüstü şefkat ve cömertlik gösterdi. Burada büyük devlet adamı Churchill'in burnu sürtülürken Mustafa Kemal Atatürk gibi yeni ulusal kahramanlar doğdu. Ancak her şeyin ötesinde bugün burayı 9 korkunç ve kanlı ayda yarım milyona yakın askerin öldüğü veya yaralandığı yer olarak anıyoruz" dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, şehitliklere birlikte karanfil bıraktı