Meclis’i karıştırdı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yine kaos kışkırtıcılığı yaptı. TBMM’nin özel oturumunda bile tartışma çıkardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2017 Güncelleme 24 Nisan 2017, 01:58
Meclis’i karıştırdı

İÇİNDEKİLER

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan özel oturumu için toplandı. Başbakan Binali Yıldırım ve muhalefet partisi liderleri sırayla kürsüye gelip birer konuşma yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında vatandaşın yüzde 51,4'lük oyuyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni gündeme getirip, cumhurbaşkanı yardımcılarını kabul etmediklerini söyledi. "Cumhurbaşkanının Meclis'i fesih yetkisi" yalanını da sürdürdü. Başbakan Binali Yıldırım bu çıkışa isyan etti. İkinci kez kürsüye geldi. Fesih değil TBMM ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin karşılıklı yenilenmesi yetkisi bulunduğunun altını çizdi: "Dilimde tüy bitti fesih yok. Kampanya boyunca böyle bir şey olmadığını anlattık. Seçimlerin karşılıklı yenilenmesi var. Sayın Genel Başkan hala 16 Nisan öncesinde kaldınız. 16 Nisan oldu, halk oylaması oldu, millet yeni sistem değişikliğini kabul etti. Bundan sonra önümüzde geleceği bakmamız lazım."

CUMHURİYETİ SOKAKTA BULMADIK
MHP Lideri Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu'na cevap verdi: "16 Nisan referandumundan sonra TBMM daha da güçlendi. Değişen hükümet etme sistemiyle birlikte 23 Nisan 1920 ruhu perçinlenmiş, milli egemenlik pekişmiştir. Hiç kimse kriz çığırtkanlığı yapmamalıdır" dedi. Bahçeli, referandumun hemen ardından vatandaşları sokağa çağıran Kılıçdaroğlu'na şöyle seslendi: Hiç kimse sokaklardan medet ummamalı. Türkiye Cumhuriyeti sokakta bulunmadı, sokakta kurulmadı, sokağa da bırakılamayacaktır. Varlığımıza göz koyan zalimleri açtıkları nifak ve ateş çukuruna gömen milletimiz, dışarıdan yapılan sinsi ve alçak operasyonlara asla teslim olmayacaktır.

BARIŞ İÇİN ÇALIŞIN
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, görüşmeleri Genel Kurul Salonu'ndaki Cumhurbaşkanlığı locasından dikkatle izledi. Erdoğan, toplantı sonrası gazetecilerin içerde yaşanan tartışmaya ilişkin sorularına kısa ve net cevap verdi: "Tartışmalar üzerine değil, barış üzerine bina inşa edin"