Dost kazığı!

Suriyeli 16 yaşındaki Samir Mahmoud Aljayal, 2 arkadaşı tarafından kaçırıldı. Aileden 50 bin dolar fidye isteyen zanlılar, polisin nefes kesen operasyonuyla yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2017 Güncelleme 24 Nisan 2017, 00:00
Dost kazığı!

İÇİNDEKİLER

Fidye için kaçırılan Suriyeli genç, emniyetin nefes kesen operasyonuyla kurtarıldı. Olay İstanbul Esenyurt'ta yaşandı. Suriyeli Aljayal ailesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçıp 1 yıl önce Türkiye'ye sığındı. Ailenin 16 yaşındaki oğlu Samir Mahmoud Aljayal, Perşembe günü arkadaşlarıyla buluşmak için evden çıktı. Gece geç saatlere kadar oğlundan haber alamayan baba Mahmoud Aljayal, büyük panik yaşadı. Ardından bir kişi, Samir'in telefonundan baba Aljayal'ı arayıp oğlunu kaçırdıklarını, karşılığında 50 bin dolar fidye istediklerini anlattı. Talihsiz adam ancak 19 saat sonra durumu polise aktarabildi. Ekipler olayla ilgili çalışma başlattı.

İKNA SONUCU FİDYEYİ İNDİRDİLER
İlk olarak babanın, oğlunu kaçıran Hüseyin Muhammed ve Mahmud Fetus ile telefonda görüştürülmesi sağlandı. Ardından baba, şehir eşkıyalarının 50 bin dolarlık isteğini 30 bin dolara düşürmeyi başardı. Parayı vermek için fidyecilerle Esenyurt'ta bir kafede buluşmak üzere anlaştı. Gasp Büro Amirliği Rehine Kurtarma Ve Müzakere Timi'ne bağlı sivil polisler, müşteri kılığında kafeye konuşlandı. Baba ve oğlu kafede bir süre hasret giderirken polis ekipleri Suriyeli genci kurtarmak için düğmeye bastı. Nefes kesen bir operasyonla fidyeciler yakalandı. Polislerin operasyonu sırasında baba ve oğlun şaşkın bakışları, yaşadıkları korkuyu net bir şekilde gözler önüne serdi. Operasyonun ardından gencin bir süre önce tanıştığı arkadaşları Hüseyin Muhammed ve Mahmud Fetus tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı.