FETÖ battı

NATO’ya bağlı Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı’nda görevli Kurmay Binbaşı Y.R., FETÖ’den tutuklandı. Şüphelinin örgütün ‘savaş gemisi imamı’ olduğu ortaya çıktı. O zanlının öğretmen eşi de dün evinde gözaltına alındı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2017 Güncelleme 14 Nisan 2017, 01:54
FETÖ battı

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) devletin en kritik kurumlarına sızdı. Ordudaki uzantılarını kullanarak 15 Temmuz ihanetine imza attı. 80 milyon ise tankların önüne yatarak demokrasi destanı yazdı. Halka kurşun yağdıran FETÖ cuntası ise tek tek ortaya çıktı. FETÖ'nün çeşitli ülkelerde faaliyet yürüten NATO karargahlarında da örgütlendiği ortaya çıktı. NATO'da görevli 462 Türk subayından 237'sinin FETÖ'cü olduğu saptandı. NATO'ya bağlı Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'nda görevli Kurmay Binbaşı Y.R. hakkında FETÖ soruşturması açıldı. FETÖ'nün sözde savaş gemisi imamı olduğu belirlenen Y.R.'nin örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı anlaşıldı.

KHK İLE AÇIĞA ALINMIŞTI
Açığa alınan Y.R., 27 Aralık 2016'da Marmaris Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. FETÖ'cü binbaşı, gönderildiği Ankara'da tutuklandı. FETÖ soruşturması ise Y.R.'nin öğretmen eşi H.R.'ye (36) uzandı. KHK ile Marmaris İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretmenlik görevinden açığa alınan H.R. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Güvenlik güçleri, operasyon düğmesine bastı. FETÖ'den açığa alınan kadın öğretmen, dün sabah Marmaris'teki evinde gözaltına alındı. H.R.'nin evinde ve otomobilinde yapılan aramalarda bilgisayar, cep telefonları, belgeler ve çeşitli kitaplara el konulduğu açıklandı. H.R., alınan doktor raporu sonrası Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı.



FETÖ'nün sözde savaş gemileri imamı olan Y.R.'nin öğretmen eşi H.R. açığa alındı. Evinde yakalanan H.R.'nin sorgusunun sürdüğü açıklandı.