Türkler çıldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanal İstanbul hazırlıkları sürüyor. 59 havalimanı hizmette. Eskiden herkes uçağa binemezdi, şimdi biniyor. Dev projeler art arda açıldı. Batı kıskanıyor, ‘Türkler çıldırdı’ diyorlar” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2017 Güncelleme 30 Mart 2017, 02:15
Türkler çıldırdı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet Programı"nda güzellik uzmanları ile bir araya geldi. Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi:

Örneğin 14 yıl bu ülkede bizler bir sessiz devrim gerçekleştirdik. Bunu ben söylemiyorum bize bugün saldıran Batı konuşuyor. Şu anda kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolar olan Türkiye, 11 bin dolara çıkmış. Adama sormazlar mı on yıllar boyu bu ülkede bizi 3 bin 500 dolarlarda niye süründürdünüz diye sormazlar mı? Bunu onlara sormak lazım. Biz aldığımız Türkiye'yi geri götürmedik, ne yaptık, ileri götürdük.

Bizim derdimiz var. Biz bu millete aşığız, biz dertliyiz. Eğer vatandaşımın derdiyle dertlenemez, o problemi çözemezsek hayat bize haram olsun.

Dün (önceki gün) bir hayır çadırına gittim. Dedim niye hayır diyorsunuz. 'çağdaş bir Türkiye için' dediler. Neyiniz eksik dedim. Cevap yok. 'Söyleyin' dedim. Cevap yok. Dedim ki 'bak kardeşim sloganik konuşmayalım. Niye, neyi yapıyoruz bunu bilelim.

Şimdi bir de Kanal İstanbul'un hazırlıklarını yapıyoruz. Zira Boğaz'ın yükünü, tehdit altında olduğu için hafifletelim ve Karadeniz'i Marmara'ya bağlayalım istedik. Şimdi de bunun adımını atıyoruz. 25 havalimanımız vardı, şimdi sayı 59. Biz eskiden öyle kolay kolay uçağa binemezdik, nerede bineceksin? Ama şimdi uçak yolculuğu bitti, otobüs yolculuğuna döndü. Niye bizi batının yöneticileri kıskanıyor? İşte bundan kıskanıyor. Hani eskiden görüyorduk ya 'Çılgın Türkler' diye. 'İşte bu Türkler çıldırdı' diyorlar, birincilikleri alıyorlar diyorlar.

Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda daha ileri gideceğiz. Bugün enerjide önemli bir adım atıldı. Şu anda doğalgazın ulaşmadığı ilimiz kalmadı. Biz geldiğimizde 6 vilayette vardı ya. Nerelerden nereye.

Anayasa değişikliğiyle gelen yeni sistem ülkemizin demokraside ve ekonomide ulaşmak istediği hedeflere yürüyüşünü kolaylaştıracaktır. Dana hızlı gideceğiz, patinaj olmayacak.

Biz gelmeden önce Sayın Sezer rahmetli Ecevit'e Anayasa kitapçığı fırlattı. Halbuki ikisi de aynı ekolden, aynı siyasi anlayıştan. Türkiye'de ekonomi deprem geçirdi. Ah kardeşlerim ah, bir gecede bu ülkede yüzde 7500 faiz uygulaması yakalandı. Kim içindi bunlar? Belli bir azınlık için. Enflasyonun yüzde 100'ün üzerine çıktığı günler oldu. Hükümetimiz sizlere KOBİ'lere krediler açıyor. Bence bunları iyi takip edin,

Biz G-20'deyiz şu anda. Bizden önce G-20'de değildi Türkiye. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinden biri olarak ordayız. Avrupa'nın altıncısıyız. Fakat biz bunları yeterli bulmuyoruz. İnşallah 2023 en az bunun iki katı olacak. Bunu görüyorum.

KÜRSÜDE İMZALADI
Erdoğan, güzellik uzmanlarının tıbbi cihaz kapsamına girmeyen cihazları kullanarak tıbbi amaçlı olmayan işlemleri yapabilmesini düzenleyen Bakanlar Kurulu kararını da kürsüde imzaladı. Erdoğan, "Sizlerin de sorunlarının çözümü konusunda elimizden geleni yapmak görevimiz" dedi.