Labora'duvar'

FETÖ'nün İstanbul’da öğrencilerin beynini yıkadığı eski FEM dersanesi, örgütün askeri karargahı çıktı. Yıllarca bir insan laboratuvarı gibi terörist yetiştirilen binadaki tüm duvarların içi, 1.2 cm kalınlığında metal zırhla kaplandığı belirlendi. Duvarların Sikorsky savaş helikopteri saldırısından bile etkilenmeyecek şekilde korunduğu anlaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2017 Güncelleme 26 Mart 2017, 09:20
Labora’duvar’

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ye ait kurumlara el konulmasıyla beraber, örgütün Üsküdar Altunizade'deki binası da boşaltıldı. O güne o kadar Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı olarak bilinen yapı, Maarif Vakfı'na tahsis edildi. Daha önce Pensilvanyalı sahtekarın 5. katta bulunan gizli bölmesinin ortaya çıktığı binada öğrencilerin kullanımı için yeniden restorasyon yapılırken, ortaya çıkanlar mimarları şaşkına çevirdi. Sadece bir oda veya bir kat değil, binanın tüm duvarlarının içine, 1.2 santimetre kalındığında çelik zırh yerleştirilmişti. Olayın emniyet birimlerine haber verilmesinin ardından yapılan incelemede, duvarları zırhla kaplanarak korumaya alınan binada teröristbaşı Gülen'in kaldığı bölümden 'acil kaçış' için özel odalara açılan dehlizler, kaçış noktaları, şifreyle çalışan asansör ve tüneller de bulundu. Beşinci kat içindeki gizli odada oynar dolaplar bulunurken bu dolapların sökülmesinin ardından arkalarından yeni bir bölme daha çıktı. Burada bir asansör bulunurken, gizli asansörün doğrudan garaja gittiği ve bu sayede kaçış için hazır hale getirildiği görüldü.

HİÇBİR SİLAH İŞLEMİYOR
Binada incelemede bulunan bir yetkili, "Binaya, bir arabanın zırhla kaplanması gibi adeta zırh giydirilmiş. Duvarların arasındaki 1.2 santimlik zırh, değil 7.65 mm çapındaki uzun namlulu silah veya tüfek mermisini, dışardan ateş açacak savaş helikopterinin mermilerini bile püskürtebilecek özellikte. Herhalde 15 Temmuz darbe girişimi gibi bir senaryoyu çok önceden düşündüler ve çatışma anı için hazırlandılar. Burası, adeta askeri bir karargah gibi tasarlanmış" diye konuştu. Teröristbaşı Gülen'in ABD'ye kaçmadan önce ikametgah olarak kullandığı binanın ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan örnek alındığı bildirildi.



Yıllarca öğrenci yetiştirdiği zannedilen bina terör yuvası çıkmıştı.




Asansör dehlizler ve kaçış!


MEVLÜT YÜKSEL