Faşizmin Röttgen’i

Türk düşmanlığı yapan Avrupa, asıl amacının referandum olduğunu itiraf etti. Alman Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen “Hayır çıkmazsa, AB müzakereleri biter” tehdidini savurdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2017 Güncelleme 21 Mart 2017, 01:47
Faşizmin Röttgen’i

İÇİNDEKİLER

Almanya öncülük yaptı. Tüm Avrupa, alenen Türkiye düşmanlığı yapmaya başladı. Faşist ve ırkçı uygulamalara geçen Avrupalılar Ortaçağ zihniyetiyle saçmalamaya başladı. Türk politikacılara hiçbir geçerli sebep göstermeden giriş yasağı getiren Almanya ve Hollanda'ya İsviçre, Avusturya ve Belçika gibi ülkeler de destek çıktı. Almanya ise faşist uygulamaları için yapılan 'Nazi' benzetmesine, sanki Naziler başka memlekette yaşamış gibi tepki verdi. Son günlerde yapmadığı provokasyon kalmayan Almanya'dan bir skandal açıklama daha geldi. Alman Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen önceki gece ARD televizyonunda katıldığı bir programda referandumda 'Hayır' çıkmaması durumunda Avrupa'nın yaptırımı olacağını söyleyerek Türkiye'yi tehdit etti.

'AB'Yİ DE OYLUYORSUNUZ...'
Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) vekili Röttgen, Türklerin referandum öncesi planlanan anayasa reformunun şimdiki Cumhurbaşkanı'nın çıkarına olduğunu iddia etti ve aynı zamanda Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin de oylandığını bilinmesi gerektiğini söyledi. Röttgen, Türkiye'yi liberal demokrasiden uzaklaştıracağını iddia ettiği değişikliklerin AB ile uyumlu olmadığını savunarak Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi durumunda AB ile üyelik müzakerelerinin sona ereceğini söyledi.

TEK DERDİ ERDOĞAN
Alman
Sosyal Demokrat Parti'de genel başkanlığa seçilen Martin Schulz, zafer konuşmasının tamamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan bahsetti. Schulz, Almanya'da 'Evet' kampanyası yaptırmayacaklarını söyledi.

BULURLARSA YAKALAYACAKLAR
Alman haber ajansı DPA'ya konuşan Frankfurt Polis Departmanı sözcüsü, Frankfurt'taki Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın resminin veya yasaklı diğer simgelerin olduğu bayrak taşıyanlar hakkında hukuki adımlar atılabileceğini söyledi. Bu kişilere 'muhakkak soruşturma açılacağını' söyleyen polis sözcüsü, kaç kişiye soruşturma açılacağını ve suçluları nasıl tespit edeceklerini bilmediğini söyledi.

YALANLARI SOKAĞA İNDİ
Uluslararası anlaşmaları hiçe sayarak kendisine göre kurallar uyduran ve Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı sistemine açıktan karşı çıkan Avrupa ve Almanya'nın 'Hayır'a verdiği destek, gazete manşetlerinden sokağa sıçradı. Almanya sokaklarında "Türkiye'deki Diktatöre Hayır" içerikli çok sayıda billboard görüldü...