Reina katliamcısı o DEAŞ'lı alçak kıskıvrak yakalandı!

Yılbaşı gecesi Ortaköy’deki eğlence mekanı Reina’da 39 masum insanın canını aldı. Günlerdir her yerde aranan Özbek uyruklu terörist Abdulkadir Masharipov, Esenyurt’ta bir sitede kıskıvrak yakalandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2017 Güncelleme 17 Ocak 2017, 05:17
Reina katliamcısı o DEAŞ’lı alçak kıskıvrak yakalandı!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Ortaköy'de yılbaşı gecesi 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov, ünlü eğlence mekanı Reina'da 39 insanı insanı öldürdü. Polis teröristi her yerde didik didik aradı. Ekipler, son olarak Özbekistan uyruklu Masharipov'un İstanbul Esenyurt'taki bir sitede kaldığını belirledi.


Büyük gizlilik içinde yürütülen operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, terörist Masharipov'u kıskıvrak yakaladı. Hain, arkadan kelepçelenerek etkisiz hale getirildi.


* Terörist Masharipov'un kaldığı evde 4 yaşındaki oğluyla birlikte 4 kişi ele geçirildi. 1'i Kırgız uyruklu erkek ve 3 kadının sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldüğü öğrenildi.

DEAŞ'LI KATİL KISKIVRAK YAKALANDI!
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ortaköy'de bir gece kulübünde 39 kişiyi katleden teröristi yakalamaya yönelik yoğun bir çalışma başlatmıştı. Çalışma kapsamında, teröristin kaçış güzergâhlarında bulunan çok sayıda güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ve güvenlik kameralarından elde edilen veriler doğrultusunda çalışmalarını yürüten ekipler, teröristin Esenyurt'ta olduğunu tespit etti.


Takiplerini yoğunlaştıran polis ekipleri teröristin Esenyurt'a bağlı Haramidere'de bir sitede olduğunu belirledi. Yapılan tespitler üzerine harekete geçen polis ekipleri belirlenen adrese operasyon düzenledi. Öte yandan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin terör örgütü DEAŞ'a ait çok sayıda hücreyi çökerttiği öğrenildi.


5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Teröristin yanında 4 yaşındaki oğlunun bulunduğu gözlendi. Evde Ebu Muhammed kod adlı Kırgız terörist ve 3 kadın daha gözaltına alındı. Teröristin 3 gün önce Kırgız arkadaşının evine geldiği öğrenildi. 5 kişinin sağlık kontrolünden sonra Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne getirileceği kaydedildi. Özbek asıllı teröristin eşi de 12 Ocak'ta Maltepe'de bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Yanında olan 1.5 yaşındaki kızı koruma altına alınmıştı.


100 BİN SAAT GÖRÜNTÜDEN UYUYAN HÜCRELER ORTAYA ÇIKTI
Bir üst düzey emniyet yetkilisinden edinilen bilgiye göre, Reina saldırganı yakalamak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde özel ekip kurulduğu öğrenildi. Özel ekip saldırıdan sonra geçen 16 gün boyunca saldırganın İstanbul'a geldiği günden itibaren yaklaşık olarak 100 bin saat güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Polis ekipleri yaptığı takiple örgüte ait çok sayıda uyuyan hücreyi belirlediği öne sürüldü.


GÖRGÜ TANIĞI ZANLININ ÇIKARILIŞ ANINI ANLATTI
Reina saldırısının yakalandığı sitedeki görgü tanığı olay anını anlatırken polisin bölgedeki önlemleri sürüyor. Yılbaşında İstanbul Ortaköy'de gece kulübüne yönelik düzenlenen saldırının zanlısı İstanbul Esenyurt'ta düzenlene operasyonla yakalandı. Operasyon anında site girişinde bulunan Sezer Aras isimli bir vatandaş zanlıların siteden çıkarılış anını anlattı. Özel hareket polislerinin düzenlediği operasyon sonrasında gözaltına alınan şüphelilerden ikisinin çıkarıldığın aktaran Aras "İki zanlıyı çıkardılar. Site sakinleri dışarıdaydı. İkinci zanlı çıkarılırken zanlıya linç girişiminde bulundu. Yerde sürükleyerek çıkarıyorlardı" diye konuştu.


* Yılbaşı gecesi Reina'ya saldıran terörist Abdulkadir Masharipov düzenlenen operasyonla İstanbul Esenyurt'ta bir sitede Kırgız vatandaşı arkadaşının evinde yakalandı.


TERÖRİSTİN SALDIRI SONRASI KAÇIŞ ROTASI
TEM ekipleri saldırganın izini İstanbul'a geldiğin günden itibaren detaylı olarak inceledi. Ebu Muhammed El Horasani kod isimli teröristin saldırıya giderken Zeytinburnu'ndan taksi ile yola çıktığını belirleyen polis, Beşiktaş'ta katliamı gerçekleştirdikten sonra yaralıların arasında dışarı çıktıktan sonra birinci taksiye binerek yaklaşık 300 metre gittikten sonra henüz belirlenemeyen bir sebeple taksiden indirildiğini tespit etti. Bir süre yürüyen saldırgan kaçış rotasında ikinci kez taksiye binerek Zincirlikuyu'ya geldiği ve burada da henüz belirlenemeyen bir sebeple tekrar taksiden indiğini belirledi. Saldırıdan kısa süre sonra üçüncü defa taksiye binen saldırgan Zeytinburnu'nda bulunan bir lokantaya geldiği tespit etti. Saldırıdan sonra 2 gün Zeytinburnu'nda kalan saldırganın daha sonra Esenyurt'ta bulunan eve giderek burada uzun süredir kaldığını belirledi.