Cesur yürek Asuman

Kalleş terör örgütü PKK’nın cehenneme çevirdiği Diyarbakır Sur İlçesi artık terörden temizlendi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ise 9 yıldır Sur’da görev yapan Asuman Karacık getirildi. Halk onun için “Yeni Gaffar Okkan” derken çiçeği burnunda emniyet müdürü de “Artık kepenkler kapanmayacak” mesajı verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2017 Güncelleme 17 Ocak 2017, 02:12
Cesur yürek Asuman

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın tarih kokan sokaklarıydı... Ancak üst aklın beslediği hainler, barikat kurup hendek kazdı. Güvenlik güçlerimizi ve halkımızı hedef aldı. Ama polislerimiz ve askerlerimiz, hendekçileri ortadan kaldırdı. Terör örgütü PKK ile uzantılarını Sur'dan çıkartıp tarihin çöplüğüne attı. Bu andan itibaren Sur'da yeni bir dönem başladı. Teröristlerin yıktığı evler yeniden yapıldı. Esnaf huzura kavuştu. Dün de Sur'da bir ilk yaşandı. Asuman Karacık, Sur İlçesi'ne Emniyet Müdürü atandı.

'EMNİYET BİNAMIZ SİZİN EVİNİZ'
Yaklaşık 9 yıldır Diyarbakır'da olan ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çeşitli şubelerde görev alan Emniyet Müdürü Asuman Karacık'ın Sur'a atanması sevinçle karşılandı. Tarihi Ulu Cami önünde esnaf ve vatandaşlarla çay içerek sohbet eden Karacık, kendisini tanıttıktan sonra, sorunları olup olmadığını sordu. Karacık, "Birlikte huzur ve güveni sağlayacağız. Kötü günler geride kaldı, biz 24 saat sizin hizmetinizdeyiz. Emniyet binamız sizin eviniz, ne zaman isterseniz gelebilirsiniz. Buralarda artık kepenk kapanmayacak, gece gündüz hep birlikte çay içeceğiz" dedi. Sur İlçesi'ne 10 gün önce Emniyet Müdürü olarak atandığını söyleyen Asuman Karacık, gece gündüz demeden sokak aralarında uygulamalarını sürdürdüklerini söyledi. Hırsızlık ve uyuşturucu çetelerine yönelik gece saatlerinde de operasyon yaptıklarını söyleyen Karacık, hiçbir hainliğe geçit vermeyeceklerini belirtti. Karacık şöyle devam etti:

'KENTİ ÇOK İYİ TANIYORUM'
"Ben yaklaşık 9 yıldır Diyarbakır'dayım, kenti çok iyi tanıyorum, Sur'u çok iyi tanıyorum. Sur operasyonlarında da görev alarak çalıştım. Sur'daki kötü günler geride kaldı, çok büyük bedeller ödedik. Çok şükür bundan sonra halkımızla birlikte el ele vererek, huzur ve güveni sağlayacağız. Bundan sonra halk devletine güvendiği için çok teşekkür ediyoruz. Bizi çok iyi karşıladılar, ziyaretlerimize geliyorlar."


* Çocuklar Asuman ablalarını sevgiyle karşıladı.

YENİ GAFFAR OKKAN'IMIZ
Emniyet Müdürü Asuman Karacık, dün makamına geçti. Ardından sahaya inip Sur'u sokak sokak denetledi. Özellikle çocuklar ve kadınlarla yakından ilgilendi. Esnafı da ziyaret eden Emniyet Müdürü Karacık, "Başınız ne zaman derde girerse beni arayın. Esnafımız artık işinde gücünde olacak. Çocuklar güven içinde okullarına gidecek" dedi. Bölge esnafı da Karacık'ın ziyareti dolayısıyla memnuniyetlerini dile getirdi. Sur esnafı Emniyet Müdürü Karacık'a "İnşallah bize rahmetli Gaffar Okkan'ı aratmayacaksınız. Çok mutlu olduk. Görevinizde başarılar" dedi.



Emniyet Müdürü Karacık'ı karşısında gören esnaf "Sayenizde artık kepenk kapatmayacağız" dedi.