İnsanlık dondu!

Soğuk havaya teslim olan Van’da bazı öğrenciler terlik ve yırtık ayakkabılarla okula gidiyor. Öğretmenler, çocukların kışını yaza çevirmek için yardım çağrısı yapıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2016 Güncelleme 10 Aralık 2016, 00:00
İnsanlık dondu!

İÇİNDEKİLER

Ağır kış şartları, maddi imkansızlıkların gölgesinde büyümeye çalışan çocuklarımızın hayatını daha da zorlaştırdı. Hava sıcaklığının eksi 13 dereceye kadar düştüğü Van'dan gelen fotoğraflar, yüreğimizi parçaladı. Başkale İlçesi'ne yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kavurgalı İlköğretim Okulu'nda insanlık dramı yaşandı. Ekonomik zorluklar nedeniyle bazı çocuklar terlik, bazıları da yırtık spor ayakkabılarla okula gitmek zorunda kaldı.

YARDIM ELİNİ UZATIN
Soğukta üşüyen çocukların perişan hali, herkesin içini sızlattı. Öğretmenler, "Bu çocukların kışını yaza çevirmek bizim elimizde. Bunun için hayırsever derneklerin ve vatandaşların desteğine ihtiyacımız var" çağrısını yaptı.



Van Başkale'de bazı çocukların, maddi imkansızlıklar nedeniyle eksi 13 derece soğukta terlik ve yırtık ayakkabıyla okula gidip gelmeleri görenlerin yüreğini parçalıyor.