Polis cinayetinde FETÖ parmağı

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 4 yıl önce bir polisi vuran define çetesinin evinde başlatılan kazı bir FETÖ ihanetini daha ortaya çıkardı. Şehit polis Mithat Erdal’ın şebekeyi çökerttiği, ancak FETÖ’den tutuklanan amiri Yaşar Aksoy’un kaçak eserlerden pay aldığı için olayları sümen altı ettiği iddia edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Aralık 2016 Güncelleme 09 Aralık 2016, 01:43
Polis cinayetinde FETÖ parmağı

İÇİNDEKİLER

Mersin'in Tarsus İlçesi 82 Evler Mahallesi'nde, gecekondu türündeki bir evde Özel Harekat polisleri gözetiminde 20 gündür kazı çalışması yapılıyor. 4 yıl önce öldürülen polis memurunun zanlıları olan define çetesiyle ilgili olduğu belirlendi. Ancak olayın FETÖ bağlantısı da ortaya çıktı. 20 gündür devam eden kazı için sokağın giriş ve çıkışı kapatıldı. Yüksek noktalara keskin nişancılar konuşlandırıldı. Modern cihazların kullanıldığı kazıda, 24 saat esasına göre 20 kişi çalıştığı belirtildi, ancak kazıyla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Kazının 2012 yılında Tarsus'ta, tarihi eser kaçakçılığı şebekelerini araştırırken öldürüldüğü iddia edilen polis memuru Mithat Erdal cinayeti ile ilgili olabileceği konuşuldu.


Tarsus eski Emniyet Müdürü FETÖ'den tutuklandı

KAÇAKÇILIK ÇETESİ İLE ÇALIŞTILAR
O tarihte önce kendi tabancası ile vurulduğu açıklanan polis memuru Mithat Erdal'ı öldürdüğünü itiraf eden Hüseyin Yasak, 25 yıl hapse çarptırılmıştı. Polisin eşi Sibel Erdal ise kocasının cinayetiyle ilgili soruşturmanın dönemin emniyet yetkilileri tarafından engellendiğini iddia ederek, geçtiğimiz günlerde üst makamlara dilekçe ile başvurdu. Eşinin bir suç şebekesi tarafından öldürüldüğünü öne süren kadın şu açıklamalarda bulundu:

FETÖ'CÜ MÜDÜR İŞİN İÇİNDE
"Kazı 4 evin ortak kullanım alanı olan avluda yapılıyor. Bu evlerden 3'ü tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alınan kişilere ait. Biri ise daha önce kirada kaldığımız ev... Eşim 5 yıl önce 7 defineciyi tutuklatmıştı. Bu olaydan sonra defineciler kocamı hedef aldılar. O dönemde emniyet müdürü olan Yaşar Aksoy eşime 'Kaçakçılık Amiri'ne git' demişti. Eşim ise 'Bunlar da işin içinde' dedi. Ankara'ya gidip her şeyi anlatacağını söyledi. O dönemde bir kazıda 32 şamdan, sikkeler ve altın taslar bulunmuş, ancak o müdürler 'Kazı boş çıktı' diye rapor düzenlemişlerdi. Eşim sürekli 'Başıma bir şey gelirse emniyetteki amirlerim sorumludur' diyordu. Bu sözleri söyledikten 11 gün sonra öldürüldü." Dönemin Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, FETÖ soruşturmasında Mersin'de tutuklanmıştı. Bu da FETÖ'nün tarihi eser kaçakçıları ile hareket ettiği ve polisin vurulmasında parmağı olduğu iddialarını güçlendirdi.


Polis memuru Mithat Erdal, kaçakçılık çetesini çökertince öldürüldü


Kaçakçıların ve öldürülen polisin oturduğu binanın avlusunda 20 gündür MİT ve Özel Harekat tarafından gizli bir çalışma yapılıyor.