Darbe dörtlüsü

FETÖ darbe soruşturmasında örgütün darbe planı tek tek detaylandırıldı. Rapora göre 4 sivil imam Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek ve Nurettin Oruç 17 Mart 2015’te darbe planını Pensilvanya’ya götürdü. 21 Mart’ta yeşil cübbeyi giyen Gülen, startı verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2016 Güncelleme 08 Aralık 2016, 01:30
Darbe dörtlüsü

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak koordinesinde savcı Ramazan Dinç'in yürüttüğü FETÖ darbe soruşturmasında önemli detaylara ulaşıldı. 16 Temmuz sabahı Mürted'te yakalanan örgütün 5 sivil imamı Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Biniş, Hakan Çiçek ve Nurettin Oruç ile ilgili yürütülen soruşturma derinleştirildi. Firari Öksüz'ün daha önce tutuklu Kemal Batmaz ile ABD'ye gidip geldiğini belgeleyen savcılık, kez Hakan Çiçek ile Nurettin Oruç'un da yurt dışına gidiş - gelişlerini içeren analiz raporu hazırladı. Hazırlanan analiz raporunda Öksüz, Batmaz, Oruç ve Çiçek'in 3 farklı tarihte ABD'ye gidip geldikleri tespit edildi. Buna göre FETÖ'nün mahrem sınıftaki 4 imamının 1- 4 Ocak, 17-21 Mart ve 20-24 Haziran'da ABD'ye gidip geldikleri havaalanındaki kayıtlarından ortaya çıkarıldı. Ancak örgüt imamlarının tedbir amacıyla aynı uçakla değil, peş peşe seferlerle gidip geldikleri vurgulandı.

BEDDUALI DARBE TALİMATI
Terörist Gülen'in haki renk cübbesini giyerek TSK'daki militanlarına darbe sinyali verdiği 21 Mart tarihinde, örgütün 4 sivil imamının da ABD'de olduğu tespit edildi. Gülen o vaazında, "Evlerine ateşler sal, yerin dibine batır. En kısa zamanda kahru perişan eyle" şeklinde talimat içerikli mesajlarla TSK içindeki militanlarına darbe sinyali vermişti. Kıyafeti, beden dili ve kullandığı talimat içerikli konuşmaları MİT ve ABD istihbarat servislerinde görevli analistler tarafından mercek altına alınmıştı.

FİLM FESTİVALİ'NE GİTMİŞ
Öksüz, Batmaz ve Çiçek'in İstanbul Atatürk Havalimanı'nı kullanarak ABD'ye gittikleri saptanırken, 4'üncü imam Nurettin Oruç'un ise Ankara'dan Almanya aktarmalı ABD'ye gittiği belirlendi. Oruç'un savunmasında film festivali için gittiğini savunduğu belirtildi. Ancak savcı, Çorum'da bir örgüt dershanesinde öğretmenlik yapan Ramazan Dinç'in "2 bin 500 TL maaşla bu kadar sık seyahat etmeniz hayatın olağan akışına aykırı değil mi? Bu imkanı nereden buluyorsunuz?" sorusuna FETÖ imamının sessiz kaldığı öğrenildi.

1) ADİL ÖKSÜZ


2) KEMAL BATMAZ

FETÖ'nün sivil imamı Kemal Batmaz, darbe gecesinde Akıncı Üssü'nde böyle görüntülenmişti.

3) NURETTİN ORUÇ

4) HAKAN ÇİÇEK


KRİPTO SANIĞI UÇAMADI
FETÖ ile bağlantısı araştırılan Hakan Çiçek'in örgütün kripto okulu olan Anafartalar Koleji'nin sahibi olduğu ve kurmay subaylardan sorumlu imam olduğu tespitine yer verildi. Mürted de yakalanıp tutuklanan 5'inci sivil imam Harun Biniş'in ise yurt dışına giriş çıkış kaydına rastlanamadı. Kaynak Holding'te çalıştığı belirtilen Biniş'in daha önce çalıştığı TİB'e yönelik kripto dinleme davasından yurt dışı çıkış yasağı cezası aldığı için ABD'ye gidemediği belirtildi. Ancak Biniş'in de diğer imamlarla birlikte Ankara'daki darbe toplantılarına katıldığı öğrenildi.