İşte "AK Parti'yi işgal edin" emrini veren o hain

FETÖ'nün darbe girişimi esnasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeleri için emir veren kişinin 47. Motorlu Piyade Alay Komutanı Albay Sadık Cebeci olduğu ve askerlere ateş etmesi yönünde emir veren kişinin ise Binbaşı Faruk Şimşek olduğu öğrenildi.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2016, 17:36
İşte AK Parti’yi işgal edin emrini veren o hain

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeye çalışan şüphelilere ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 14'ü tutuklu 74 şüpheli asker hakkında hazırlanan iddianamede, söz konusu askerleri yönlendiren şüpheli Binbaşı Faruk Şimşek'in halkın bina önünde toplanması üzerine silahıyla havaya ateş ettiği ve diğer askerlere de silahlarını kullanmaları yönünde talimat verdiği bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Orhan Aydın tarafından hazırlanan ve mahkemeye gönderilen 236 sayfalık iddianamede, İstanbul'da yapılan darbe toplantısında AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeye yönelik şüphelilere verilen talimatlar ve eylemler anlatıldı.

İddianamede, 47. Motorlu Piyade Alay Komutanı Albay Sadık Cebeci'nin, İl Başkanlığını işgal etmekle görevli sorumlu komutan olduğu belirtilerek, AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal eden askerlerin 47. Motorlu Piyade Alayında görev yapan subay, uzman erbaş ve erler ile bu unsurları komuta etmek için Kara Harp Akademilerinden kanunsuz şekilde görevlendirilen subaylar olduğu aktarıldı.

"ATEŞ EDİN" TALİMATI
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi AK Parti İstanbul İl Başkanlığına giden askerleri yönlendiren Binbaşı Faruk Şimşek'in ise halkın bina önünde toplanması üzerine G-3 marka silahıyla havaya ateş ettiği anlatılan iddianamede, Şimşek'in diğer şüpheli askerlere de silahlarını doldurmaları ve ateş etmeleri yönünde talimatlar verdiği öne sürüldü.

Tanık beyanlarının da yer aldığı iddianamede, darbe girişiminde bulunan askerlerin, il binasında görevli polis ve özel güvenlik görevlilerine, "Artık bundan sonra kontrol bizde, buranın kontrolünü biz sağlayacağız" dedikleri bilgisi de yer aldı.

KORUMA POLİSİ O GCEYİ ANLATTI
Darbe teşebbüsünün yaşandığı gün AK Parti İstanbul İl Başkanlığında görevli polis memuru Burak Şanlıdağ'ın savcılığa verdiği ifadelerin yer aldığı iddianamede, parti binasını korumakla görevli personelin darbeci subaylarca binadan uzaklaştırılmaya çalıştırıldıkları kaydedildi.

İddianamede, Şanlıdağ'ın şu beyanlarına yer verildi:

"AK Parti İl Başkanının koruma polisiyim. Binanın çevresinde bulunan özel güvenlik görevlilerinin telsiz konuşmalarından askerlerin ve rütbelilerin bina önüne geldiklerini duydum. Akabinde fotoğraflarını görsem teşhis edebileceğim rütbeli askerlerden ilk etapta bir binbaşı ve rütbesini hatırlamadığım bir askeri personel, dördüncü katta bizim bulunduğumuz il başkanının odasının önüne gelerek, bizlere, 'Bu binayı boşaltın. Artık bu binanın güvenliği bizden sorumlu. Eğer boşaltmazsanız takviye kuvvet alıp geleceğim ve zor kullanarak sizi binanın dışına çıkaracağım' dedi. Ayrıca il başkanı ile görüşmek istedi. Başkanın 'biz burayı boşaltmayacağız' demesi üzerine, binbaşıyı koridorda bulunan bazı kişilerle beraber dışarı çıkardık. Vatandaş daha sonra askeri etkisiz hale getirdi."

AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgale gelen askerlerin savcılık ve hakimlik ifadelerinin de yer aldığı iddianamede, şüphelilerin tamamının FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i tanımadıklarını öne sürerek, suçlamaları reddettiği belirtildi.