İstanbul'da fırtına! Rus gemisi karaya oturdu

Meteoroloji Marmara bölgesinde şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapmıştı. Fırtına akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Fırtına sebebiyle Kartal açıklarında 2 gemi karaya oturdu gemilerden birinin Rus bandıralı olduğu öğrenildi.

Giriş Tarihi 02 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 02 Aralık 2016, 22:51
İstanbul’da fırtına! Rus gemisi karaya oturdu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren yarın sabah saatlerine kadar sürecek şiddetli fırtına ile ilgili uyarı yapmıştı. Fırtına akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı, İstanbul'un birçok yerinde şiddetli yağış görülüyor.

Yetkililer rüzgarın hızının saatte 80 km'yi bulmasının beklendiğini, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

FIRTINA SEBEBİYLE 2 GEMİ KARAYA OTURDU
Kartal sahilde demirli olan ve lodosun etkisiyle halatları kopan 2 kuru yük gemisi karaya oturdu. Gemilerden birinin mürettebatının kurtarıldığı diğer geminin içinde bulunan personelin kurtarılması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kuru yük gemilerinin rüzgarın etkisini azaltmasının ardından "gemi kurtarma"ekiplerince bulunduğu yerlerden römorkör ile çekileceği kaydedildi.

Karaya oturan gemilerden birisinin Rus gemisi olduğu belirtiliyor.