Ateş Kerkük’e sıçradı

Musul Operasyonu ilerlerken DEAŞ’ın uyuyan hücreleri Kerkük’te harekete geçti. Bir elektrik santrali ve eski emniyet binasına yapılan saldırılarda 24 kişi öldü. Çatışmalar gün boyu sürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2016 Güncelleme 22 Ekim 2016, 01:28
Ateş Kerkük’e sıçradı

İÇİNDEKİLER

Musul Operasyonu'nun 6'ncı gününde ABD öncülüğündeki koalisyonun hava desteği verdiği Peşmerge güçleri ilerleme sağladı ve Navran, Bariman ve Kaim bölgelerini ele geçirdiğini açıkladı. Fadiliye kasabasının çevresine kadar ilerlediğini söyledi. Güneyde ise Irak Ordusu Salih köyünü geri aldığını açıkladı. DEAŞ üyesi teröristlerin Musul kırsalına kaçtığı öğrenildi.

TÜRKMEN GAZETECİYİ VURDULAR
Musul'daki operasyon sürerken, DEAŞ Kerkük'te saldırıya geçti. DEAŞ'ın Kerkük'teki "uyuyan hücreleri" sabaha karşı şehir merkezinde güvenlik güçlerine ait binalara ve kamu kurumlarına saldırdı. En az 24 kişi öldü. Kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi, cuma namazı kılınmadı. Koalisyona ait savaş uçaklarının ise DEAŞ'lıların saklandığı kreş binasını vurduğu belirtildi. Türkmeneli TV Haber Müdürü Ahmed Necmeddin Haceroğlu da DEAŞ'ın keskin nişancılarının saldırısında hayatını kaybetti. TV Müdürü Süheyil Kasım da yaralandı.