Sahte bayrak

YPG’li teröristler Türk askerinden korktu, ABD bayrağının altına sığındı. ABD’li yetkililer ‘Bayraklardan haberimiz yok, kaldıracağız’ dedi. Ama o bayraklar kalkmadı. Tel Abyad genelinde sadece 40 YPG paçavrası kalırken 49 ABD bayrağının asıldığı tespit edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2016 Güncelleme 27 Eylül 2016, 01:07
Sahte bayrak

İÇİNDEKİLER

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad İlçesi'nde terör örgütü PKK/ PYD'nin gümrük binasının üstüne astığı ABD bayrağının yerinde durduğu görüldü. YPG'li teröristler kendilerini Türk askerinden korumak için ABD bayrağının arkasına sığınırken, ABD'li yetkililer ise bayraklardan haberlerinin olmadığını ve indirileceğini açıklamıştı. Ancak yeni çıkan görüntülerde ABD bayraklarının ABD'li askerler tarafından asıldığı anlaşılırken, bayrakların inmediği de görüldü.



PAÇAVRA YANINDA ABD BAYRAĞI
Tel Abyad İlçesi'ndeki gümrük binasının üstüne 11 gün önce asılan bayraklar Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nden de görülebilirken, olayın gündeme gelmesinin ardından binadaki 4 ABD bayrağından üçü indirilmişti. Bunun dışında Suriye'de 2 Eylül'de Fırat Nehri'nin batısındaki Menbiç İlçesi'nde terör örgütü PKK/PYD'nin çok sayıda militanının bulunduğu Rafi Köyü'nde de YPG paçavraları indirilerek çevreye ABD bayrakları asılmıştı. Bölgedeki yerel kaynaklar, teröristlerin ABD bayrağını "kalkan" olarak kullandığını belirtmişti. Tel Abyad'ın Türkiye sınırından son gelen haberler ise Türkiye sınırından görüş mesafesindeki binalarda ABD'nin 49 bayrağı bulunurken, YPG'nin 40 paçavrası olduğu bildirildi.



Tel Abyad'ı işgal eden YPG'liler, burayı gerçek sahiplerine teslim etmemek için uğraş veriyor.