Dünya 5’ten büyüktür

Hollywood yıldızı Lindsay Lohan, İstanbul’da Suriyeli mültecileri ziyaret etti, hediyeler verdi. Güzel oyuncu, Instagram’dan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” sözünü paylaştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2016 Güncelleme 27 Eylül 2016, 01:02
Dünya 5’ten büyüktür

İÇİNDEKİLER

Türkiye'ye hayranlığını her fırsatta dile getiren Amerikalı oyuncu Lindsay Lohan, bir kez daha hayranlık uyandırdı... Lohan, İstanbul Sultanbeyli'deki Suriyeli mülteci aileleri ziyaret etti. Büyük ilgi gören oyuncu, Instagram hesabında, Türkiye'de yaşadıklarını anlatırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözü ile mesaj verdi. Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Lohan, "Suriye'de yaşananların görmezden gelinmesini anlamak mümkün değil" dedi. Ünlü yıldızın, Instagram hesabında, evlerine konuk oldukları aileyle ilgili, 3 çocuklu Hüseyin ailesinin Halep'ten İstanbul'a göç ettiğini, yaşadıkları evin şartlarının pek iyi olmadığını, 17 yaşındaki oğullarının çalışmak zorunda kaldığını anlattı. Lohan'ın ziyareti, dünya medyasında da geniş yer buldu. İngiliz medyası Lohan'ın İstanbul ziyaretinden rahatsızlığını sayfalarına taşırken, Amerikan medyası bu konuda ikiye bölündü. Sosyal medyada da büyük övgü alan Lohan'a mesajlar şöyle:

BİRİLERİ RAHATSIZ OLMUŞTUR
Angelina Jolie ve Lindsay Lohan… Onlar, bu dünyanın sadece ABD'den ibaret olmadığını gösterdi.
Teşekkürler Lohan. Ülkemize gelip, bir yarayı dünyaya haykırdığın için.
Senin Türkiye ziyaretin, birilerini rahatsız etmiştir. Umarım bundan sonra hayatında zorluklar yaşamazsın.
Lohan'ın Müslüman olduğuna dair iddialar sanırım doğru…
Suriyeli mültecilerirn vatanlarına dönmesi için bir tuğla da sen koydun. Teşekkürler.
Keşke Türk ünlülerin de bunu yapabilecek cesareti olsa.
Türkiye, Lohan'ı ağırlamaktan mutlu. Lohan da Türkiye'de olmaktan…



BORİS DE GELDİ
15 Temmuz darbe girişiminden sonra "3 Maymun"u oynayan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, dün Suriyeli sığınmacıların kaldığı Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki konteyner kenti ziyaret etti. Kamptaki eğitim alanlarını da dolaşan Johnson, anaokulunda eğitim gören öğrencilerin sınıflarını ziyaret ederek, onların seslendirdiği şarkıları dinledi.


* Lohan, ziyaretinden önce Suriyeli çocuklar için alışveriş yaptı. Sultanbeyli'de de aldığı kıyafetleri çocuklara hediye etti.