Yüzlerini kara çıkarmadı

Kanser İyilik Ekibi, annesi kanser hastası Cemile Süt’e yardım eli uzattı. Ailenin bakımını üstlendi. Eğitimini yarım bırakan evin kızı Fatma’ya da destek oldu. Genç kız da onları mahcup etmedi. Veterinerlik fakültesine yerleşti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2016 Güncelleme 26 Eylül 2016, 01:40
Yüzlerini kara çıkarmadı

İÇİNDEKİLER

Muş'ta birçok meslek grubundan bir araya gelen gönüllüler Kanser İyilik Ekibi'ni kurdu. Kanser hastaları için aktif faaliyetlerde bulunan ekip bir ilke imza atmayı başardı. Bilek köyünde yaşayan Süt ailesinin kapısını çaldı. Kanser hastası Cemile Süt'e (50) destek verdi. Ailenin 4 çocuğundan Fatma Süt (18) için Edebiyat Öğretmeni Reyhangül Yalçın'ı gönüllü olarak görevlendirdi.

TARİFSİZ DUYGU
Genç kıza 3 ay özel eğitim veren Kanser İyilik Ekibi Yaşam Koçu Edebiyat Öğretmeni Yalçın, Fatma'nın hayali olan üniversiteyi kazanmasına yardımcı oldu. Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne yerleşen Fatma'yı evinde ziyaret eden İyilik Ekibi Koordinatörü Tekin Güler ve Yaşam Koçu Reyhangül Yalçın, aileyi sürekli ziyaret edeceklerini belirtti. Yaşadığı duygunun tarifi olmadığını kaydeden Edebiyat Öğretmeni ise, "Fatma'ya üniversiteye hazırlık sürecinde rehberlik ettim, elimden geldiği kadar. Her hafta yanıma geldi ve ben ona ders anlattım ve şu anda Fatma ilk yılında üniversiteyi kazandı" ifadelerini kullandı.

GRUBA KATILACAĞIM
Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne yerleşen Fatma Süt "Ben sınavdan üç ay öncesinde öğretmenimle tanışmıştım. Öğretmenim bana çok büyük destek oldu. Her türlü kaynak desteğinde bulundu. Ben de ileri de bu gönüllü ekipten biri olacağım" dedi.