Devlet güvencesi

Çoban Ahmet Turan, üzerine yıldırım düşmesi sonucu öldü. Valilik 5 çocuğu ve kayınvalidesiyle kalan Turan ailesine ev sözü verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2016 Güncelleme 26 Eylül 2016, 01:26
Devlet güvencesi

İÇİNDEKİLER

Artvin Ortaköy'de yaşayan çoban Ahmet Turan (38), bin 400 rakımlı Duganala mezrasında koyunlarını atlatırken 5 Ağustos 2016'da üzerine yıldırım düşmesi sonucu öldü. 5 çocuğu ve kayınvalidesiyle yalnız kalan ve maddi durumu iyi olmayan eşi Emine Turan'a köy sakinleri sahip çıktı.

EĞİTİMLERİ SAĞLANACAK
Acılı aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturmak isteyen köylüler, Emine Turan adına Ziraat Bankası Artvin Şubesi'nde yardım hesabı açtırdı. Aileye bir destek de devletten geldi. Aileyi ziyaret eden Artvin Valisi Ömer Doğanay "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarıyla aileye güzel bir ev yaptıracağız" diyerek şunları söyledi: Turan'ın okuyan ve başarılarıyla parmak ısırtan çocukları için de eğitim ve öğrenimleri başta olmak üzere her türlü maddi ve manevi desteği vereceğiz."

Vali Doğanay, "Çobanımızın 4 çocuğu her gün 13 kilometrelik yolu kat edip köydeki okullarına ulaşıyor. İlgili kurum müdürlerime yolun ulaşıma elverişli hale getirilip çocukların mağduriyetinin giderilmesi talimatını verdim" dedi