Yezidiler’e zulüm sırası PKK’ya geçti

DAEŞ’in 2014’te ele geçirdiği Irak Sincar’da (Şengal), Yezidiler şimdi de PKK zulmünden kaçıyor. Örgüt, küçük çocukları ailelerden kaçırarak zorla cepheye götürüyor

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2016, 01:53
Yezidiler’e zulüm sırası PKK’ya geçti

İÇİNDEKİLER

Sincar, diğer adıyla Şengal... En son 2014'te DAEŞ işgaliyle gündeme geldi. Kadın ve çocukları esir alındı, kalanlar ise Şengal dağı eteklerine sığınmıştı. Geçen kasım ayında ABD hava operasyonu ardından Barzani'ye bağlı peşmerge güçlerinin operasyonu sonrası DAEŞ'ten alınan Sincar'da, şimdide PKK zulmü yaşanıyor. Irak'ta Ninova (Musul) eyaletine bağlı kentin kuzey bölümlerini elinde tutan ve peşmerge güçleriyle otorite mücadelesi veren örgüt, küçük çocukları evlerinden kaçırarak cepheye sürüyor. Barzani'ye bağlı Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Sincar kaymakamı Mehma Halil, terör örgütü PKK'nın şehirdeki varlığının kendileri için ciddi bir sorun oluşturduğunu belirterek, PKK'nın Yezidi çocuklarına yönelik kandırma ve kaçırma vakalarının devam ettiğini açıkladı. Halil, "PKK, Şengal'de Yezidi kızlarını ve erkeklerini kandırmaya devam ediyor. Tüm uyarılarımıza rağmen kirli siyasetini sürdürüyor" dedi. Halkın PKK'nın eylemlerinden rahatsız olduğunu ve yapılanları hiçbir şekilde kabul etmediğini belirten Halil, "Yezidi halkı, çocuklarının bir an önce geri gönderilmesini istiyor. Ancak PKK bildiğini okuyor ve kaçırdığı gençleri örgütsel amaçları için kullanıyor" açıklamasında bulundu.

"DAEŞ BİTTİ, PKK BAŞLADI"
Sincar İlçe Meclisi Başkanı Veyis Naif ise önceki gün, ilçede daha önce DAEŞ'in yaptığı zulmü bugün PKK'nın yaptığını ve Yezidi halkının üzerinde baskı kurmak amacıyla çok sayıda genci kaçırdığını kaydetmişti.

SABAH