Yalan dünya

Türkiye, sınırını korumak için terör örgütleri DAEŞ ve YPG'ye karşı düğmeye bastı. Ancak binlerce kilometre uzaklıktaki ülkelerin liderleri haddini aştı Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, PKK'nın uzantısı olan YPG'ye sahip çıktı! ABD'yi yine korku sardı. İngilizler Türk Ordusu'nu suçladı. Almanlar da koroya katıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2016 Güncelleme 31 Ağustos 2016, 01:52
Yalan dünya

İÇİNDEKİLER

Üst akıl, kanlı ellerini bir kez daha Türkiye'nin üzerine saldı. Hainler canlı bombalar, el yapımı patlayıcılar ile güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı hedef aldı. Türkiye bu kanlı planlara geçit vermemek için hem içeride hem de dışarıda terör örgütlerine yönelik operasyon başlattı. Bu kapsamda 900 kilometrelik güney sınırımız için düğmeye basıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun yolunu açtı. ÖSO askerleri, Cerablus'u DAEŞ'ten geri aldı. Türk askeri, bu sırada PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD/YPG hedeflerini ortadan kaldırdı. Ancak bu durum kalleşlere destek veren ülkeleri şoka uğrattı. YPG'yi destekleyen ABD birbiri ardına açıklamalar yaptı.

GERGİNLİĞİ ARTTIRMA RİSKİ VARMIŞ!
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook yaptığı yazılı açıklamada, DAEŞ'in bulunmadığı yani YPG'nin yer aldığı bölgelerdeki çatışmaların kabul edilemez olduğunu açıkladı. Ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande sazı eline aldı. Bir zamanlar YPG'nin sözde kadın kolu olan YPJ'li kadınları Elyesse Sarayı'nda ağırlayan Hollande, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki askeri faaliyetlerinin ülkedeki gerginliği artırma riski barındırdığını açıkladı. "Türk ve Rus güçlerinin Suriye'deki müdahaleleri çatışmanın daha da tırmanmasına yol açabilir" şeklinde küstah bir yorum yaptı. Binlerce kilometre öteden Türkiye'nin sınırı için ahkam kesenlere İngilizler de katıldı. İngiliz basını Esad ordusunun yaptığı katliamı Türkiye'nin üzerine atmaya kalkıştı. The Independent gazetesi Esad'ın vurduğu sivillerin fotoğraflarını kullanıp "Türkiye katliam yapıyor" şeklinde yalan bir haber yayınladı. Ancak yalan haber ortaya çıkınca gazete büyük tepki topladı. Alman Der Spiegel ise hem DAEŞ hem de YPG üzerinden kanlı koroya katıldı. "Türk Ordusu'nun YPG'yi hedef alması bölgede DAEŞ'in güçlenmesine yardımcı oluyor" haberini yayınladı.