YPG'den kanlı tezgah

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG, Kobani tarafından Menbiç'e silah ve militan sevkiyatı yapıyor. Terör örgütü ayrıca Suriyeli sivilleri öldürerek, "Türkiye yaptı" diyerek dünya kamuoyuna karşı propaganda amaçlıyor.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 30 Ağustos 2016, 07:57
YPG’den kanlı tezgah

İÇİNDEKİLER

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü YPG militanları Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında yer alan Suriye Kamışlı'dan, Menbiç'e silah sevkiyatı yapıyor. Şanlıurfa'daki Mürşitpınar'ın karşısında yer alan Kobani'de yoğunluk kazanan silah, araç, malzeme ve terörist yüklü tırların batıya doğru intikal ettiği belirlenirken, bu takviyenin Menbiç'e yönelik olduğu değerlendiriliyor.

MÜRŞİTPINAR'DA PROVOKASYON
Kaynaklar, Kobani'den gelebilecek tehditlere karşı Mürşitpınar'a örülen duvarı protesto etmek isteyen 100-200 kişilik bir grubun üç gündür sınır hattında gösteri yaptığına dikkat çekiyor. Terör örgütü PYD/YPG'nin de "Türkiye Rojova'yı işgal edecek" diyerek, 6-8 Ekim 2014 tarihinde doğu ve güneydoğuda gerçekleşen terör eylemlerine benzer bir şiddet eylemleri amaçladığı belirtiliyor. Sınırda gerçekleşebilecek bir karmaşayla da bütün dünyanın dikkatini buraya çekerek, propaganda yapmaya çalışacakları değerlendiriliyor.

ÇİRKİN TUZAK
Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'nin de Suriye'nin kuzeyinde ayrı bir algı operasyonu peşinde olduğu öğrenildi. Fırat nehrinin batısında yer alan Arap köylerini işgal eden YPG, karargah haline getirdiği evlerde sivilleri zorla rehin aldığı ve etrafına silah yüklü araçlar yerleştirdiği belirlendi. Böylece eve "karargah" görüntüsü veren teröristler, bu evlerin vurulmasını sağlayarak "Türkiye sivilleri vuruyor" propagandası yapmaya çalışacak. Ayrıca, Menbiç istikametine çekilmekte olan YPG/PYD militanlarının, bir kısım Suriyeli sivili kaçırarak öldürecekleri ve "Türkler yaptı" şeklinde asılsız haberlerle Türkiye üzerinde uluslar arası baskı oluşturmaya çalışacakları istihbaratı da alındı..