Hakkari ve Suriye'de hava harekatı

TSK, akşam saatlerinde düzenlenen hava harekatından PKK ve DAEŞ hedeflere bomba yağdırdı. Hakkari'nin Çukurca kırsalında 10 PKK hedefi imha edildi. Suriye'nin Külliyah bölgesine düzenlenen hava harekatında ise tespit edilen terörist hedefler tam isabetle vuruldu.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 30 Ağustos 2016, 22:48
Hakkari ve Suriye’de hava harekatı

İÇİNDEKİLER

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Çukurca kırsalında, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu, 18.56 - 20.22 saatlerinde Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının hava harekatı düzenlediği belirtildi.

Harekatta bölgede tespit edilen 10 bölücü terör örgütü hedefinin ateş altına alınarak, imha edildiği vurgulanırken, görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri kaydedildi.

SURİYE'DE DAEŞ HEDEFLERİNE HAVA HAREKATI
Genelkurmay Başkanlığı, Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdüğünü belirterek, 20.20-21.00 saatleri arasında Suriye Kulliyah bölgesinde icra edilen hava harekatı sonucunda tespit ve teyit edilen terörist hedefleri tam isabetle vurulduğunu ve imha edildiğini açıkladı.

Açıklamada, TSK tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla, 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü kaydedildi. Operasyonda, sivil halkın zarar görmemesi için azami özen gösterildiği de belirtildi.