Cerablus hatırası

Operasyonun 6. gününde Türk obüsleri terör hedeflerini 61 atışta tam isabetle vurarak yerle bir etti. DAEŞ ve YPG mevzilerinin imha edilmesiyle Özgür Suriye Ordusu, teröristlerin ellerindeki kendi halkına ait olan 13 köyü geri aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2016 Güncelleme 30 Ağustos 2016, 00:45
Cerablus hatırası

İÇİNDEKİLER

Fırat Kalkanı Operasyonu 6'ncı gününde devam ediyor. Türkiye sınırındaki Cerablus-Karkamış arasında bulunan bölgeye ilave tank ve zırhlı araç konuşlandırıldı. Ayrıca sınır bölgesinin güvenliğini artırmak için iş makineleriyle hendek kazma çalışmalarına da devam edildi. Teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) kontrollü şekilde etkisiz hale getirildi. Patlamaların etkisiyle bölgeden zaman zaman dumanlar yükseldiği görüldü. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada ise son 24 saatte Cerablus ve civarındaki bölgede, teröristlere ait olduğu belirlenen 20 hedefin Fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulduğu bildirildi. Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir" ifadeleri kullanıldı.

SURİYELİLER EVLERİNE KAVUŞUYOR
Türkiye'nin desteğiyle Cerablus'u DAEŞ'ten temizleyen Özgür Suriye Ordusu ise ilerleyişine devam etti. Cerablus'un güneyinde YPG denetiminde olan Umm Rusum, El Melhamiye, El Yakubiye, Sağir, El Muhsinli, Toğar Kebir, El Duleyim, Umm Sus ve Zahr El Mağar köylerinin kontrolünü ele geçiren ÖSO Cerablus'un batısında da Halvanci, Buldak Kebir, Buldak Sağr köyleri ile Tamura çiftliğinin denetimini DAEŞ'ten geri aldı.



Fırtına Obüsleri dün yaptıkları 61 atışın tamamında 12'den isabet kaydetti. Bombardımanda DAEŞ ve YPG'ye ait 20 hedef tamamen imha edildi.

400 KM2 TEMİZLENDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri, Özgür Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, 24 Ağustos'tan bu yana terörist unsurlardan temizlenen alanın 400 kilometrekare olduğunu bildirdi. Bu arada Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da yaptığı açıklamada "TSK, hiçbir yasa dışı oluşuma geçit vermeden milletimize hizmet eder. Fırat Kalkanı Harekâtını icra eden, aynı anda gemilerimizle mavi vatanı savunan ve uçaklarımız ile gök kubbeye Cumhuriyetimizin imzasını atan Türk Silahlı Kuvvetleri, gücünden hiçbir şey kaybetmediğini, içinden hainler temizlendikçe daha da güçlü olacağını göstermektedir" dedi.

Özgür Suriye Ordusu askerleri Cerablus'u DAEŞ ve YPG'den kurtararak binlerce Suriyeli'nin evlerine dönmesini sağladı. Askerler Cerablus tabelaları önünde hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedi.