Şükran Erdoğan

Fırat Kalkanı Operasyonu ile Cerablus, DAEŞ’ten temizlendi. Suriye’nin Halep iline bağlı Cerablus kentinde yaklaşık 3 yıl boyunca DAEŞ zulmü altında kalan çocuklar, askerleri ‘Şükran Erdoğan’ sloganları ile karşıladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2016 Güncelleme 29 Ağustos 2016, 01:18
Şükran Erdoğan

İÇİNDEKİLER

Türk birlikleri ve ÖSO ile muhalif uçakların destek verdiği Fırat Kalkanı Operasyonu ile Suriye'nin Halep iline bağlı Cerablus kenti DAEŞ'ten temizlenirken, bölge insanı kurtulmanın ve bölgedeki sınır kapısının yeniden açılacak olmasının sevincini yaşıyor. Yaklaşık 3 yıldır bölgedeki kontrolü elinde tutan DAEŞ zulmünde acı çeken Cerabluslu çocuklar da Türk birlikleri sayesinde bölgeyi alan ÖSO'yu görünce büyük sevinç yaşadı. Çocuklar, Özgür Suriye Ordusu ve TSK birliklerini tekbir ve "Şükran, şükran Erdoğan" sloganları ile karşıladı. Zafer işaretleri yaparak, özgürlük sloganları atan çocuklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

SULTAN MURAT TÜMENİ GİRDİ
ÖSO, bölgedeki güvenliği tamamen sağlarken, Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nden Suriye'nin Cerablus bölgesine uzanan güvenli bir koridor açıldı. Açılan koridordan ise insani yardım konvoylarının, bölgeye geçişi sağlandı. Kent merkezi Sultan Murad Tümeni komutasına geçerken, Cerabluslular "DAEŞ'in zulmü altında kalan çok acı ve keder çektik. Sultan Murad Tümeni komutasında Cerablus özgürleştirildi. Bütün ümmete hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.



KÖTÜ İZLER TEMİZLENİYOR
Özgür Suriye Ordusu, Cerablus'ta kontrolü tamamen ele geçirdi. ÖSO askerleri ilçedeki birçok evin duvarında terör örgütü DAEŞ üyelerince yazılan yazılar ve resimleri spreylerle kapattı. Duvarlara DAEŞ sloganları yerine Özgür Suriye Ordusu lehine yazılar yazıldı.