Silahlar ABD üniforma PKK

ÖSO, YPG’li teröristleri yakalayarak Cerablus’un köylerini özgürleştirdi. Teröristlerin silahları ABD ve Almanya yapımı çıktı. Üniformalarında ise teröristbaşının fotoğrafı vardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2016 Güncelleme 29 Ağustos 2016, 00:34
Silahlar ABD üniforma PKK

İÇİNDEKİLER

Cerablus'un merkezini DAEŞ'ten temizleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, özgürleştirme operasyonuna Cerablus'un köylerinde devam etti. ÖSO dün 8 köyü daha YPG teröristlerinin elinden kurtardı. Bölgede işgalci olarak bulunan YPG'lilere ait birçok silah deposu da ele geçirilirken, silahların birçoğunun ABD ve Almanya'ya ait olduğu anlaşıldı. NATO ülkelerine ait silahlarla NATO üyesi Türkiye'ye de saldıran teröristlerin üniformaları ise Batı ülkelerinin ikiyüzlülüğünü bir kez daha kanıtladı. Avrupa ülkeleri ve ABD, YPG'nin PKK'dan farklı olduğu için onlara terörist demediklerini açıkça beyan etmişti. Cerablus köylerinde ele geçirilen YPG'lilerin üniformalarında teröristbaşı Apo'nun fotoğrafının olması ise Batılılar'ın bu yalanını inkar edilemez şekilde açığa çıkardı. ÖSO güçleri, yakaladıkları bazı YPG'lilerin ise çocuk yaşta olduğunu açıkladı.



Özgür Suriye Ordusu'nun Cerablus'ta esir aldığı YPG'lilerin üniformasında PKK'nın elebaşı Apo'nun fotoğrafları olduğu görüldü.