Esma hepimizin kızı

Gaziantep’teki terör saldırısında yaralanan ve annesinin tülbentiyle uyuması nedeniyle acı günün sembolü haline bir yaşındaki Esma Bebek, dün yine ağlattı. Talihsiz yavruyu ziyaret eden Aile Bakanı Fatma Betül Kaya, “O artık hepimizin kızı" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2016 Güncelleme 29 Ağustos 2016, 01:56
Esma hepimizin kızı

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi'ndeki akrabalarının kına gecesinde annesini teröre kurban veren Esma Yağız, iki ablası ve bir ağabeyi ile birlikte yaralandı. Esma bebek, ayağına şarapnel parçası isabet ettiği için yaralandı. Olayın ardından saatlerce ağlayan küçük Esma, annesine ait tülbentle susturulabilmesi nedeniyle acı olayın sembolü oldu. Küçük Esma'yı ziyaret edenler arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya da yer aldı. 7 çocuk sahibi Kahraman Yağız ile görüşen Kaya, bebeğin teselli bulduğu tülbenti de koklayarak küçük Esma'nın acısına ortak oldu.

'ALLAH ÇOK BÜYÜK'
Bakan Kaya aileden geriye 7 çocuk kaldığını öğrenmesi üzerine, "Çocuklara kim bakacak, onlarla ilgilenecek kimse var mı? Nasıl yapacağız bu çocuğu? İsterseniz biz bakabiliriz" dedi. Baba Kahraman Yağız da bunun üzerine, "Kızımdan ayrılamam. Allah büyük. Allah verecektir kolaylığını" cevabını verdi. Bakan Kaya, baba Yağız ile görüşürken yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. Esma'nın üç kardeşinin daha yaralı olduğunu öğrenince duygulanan Kaya, "Acımız çok büyük. Hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Esma artık hepimizin kızı" ifadelerini kullandı.