YPG’yi imha ettik

Terör örgütü YPG, Fırat’ın batısında kalmaya devam etti. Dün Türk F-16’ları ve tankları Cerablus’un güneyindeki YPG mevzilerine bomba yağdırdı. Teröristler, PKK’lı kardeşleri gibi kaçacak delik aradı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2016 Güncelleme 28 Ağustos 2016, 01:34
YPG’yi imha ettik

İÇİNDEKİLER

TSK'nın Fırat Kalkanı operasyonuyla Cerablus'u güvenli bölge ilan etmesinin ardından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Cerablus ve Çobanbey bölgelerinde terör örgütü DAEŞ'ten 5 köyü alarak ilerleyişini sürdürdü. ÖSO, bölgenin güneybatısında Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini DAEŞ'ten aldı. Muhalifler, Türkiye sınırında Gaziantep'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirdi. Çobanbey'de ilerleyiş ise devam etti. Öte yandan YPG'liler de Cerablus güneyindeki Tilemarne ve Amarna köyünün Türkiye tarafından vurulduğunu duyurdu. Edinilen bilgilere göre, F-16'larımız ve tanklarımızı dün sabah saat 10:00 sularında YPG'li teröristlerin terk etmediği Cerablus'un 8 kilometre güneyinde bulunan Tilemarne köyünü vurdu. Bombardımanda teröristlere ait bir silah deposu ve mevzilerin tamamen imha edildiği duyuruldu.

SEKİZ KRİTİK TÜRKMEN KÖYÜ TEMİZLENDİ
Cerablus'u kısa sürede DAEŞ terör örgütünden temizleyen Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Fırat'ın doğusuna çekilmek yerine Türkmen köylerine yığınak yapan YPG terör örgütüne odaklandı. Bölgedeki kaynaklar, YPG'nin çekilmemesi durumunda özellikle 8 köyün kurtarılması için yeni bir kara harekatı yapılabileceğine dikkat çekti. Teröristlerin çekilmek yerine istila ettiği köylerin Amarna, Silsila, Küçük Hasan, Büyük Hasan, Ayn Al-Bayda, Mirza, Hadrah ve Yusuf Bavk olduğu belirlendi.


ASKERİ SEVKIYAT SÜRÜYOR
Fırat Kalkanı Operasyonu'nun 4. gününde sınır hattında TSK sınır birlikleri kuş uçurtmadı. Türkiye'nin çeşitli illerinden bölgeye yapılan askeri sevkıyatlar da sürdü. Sınır birliklerine ulaşan yeni tank, fırtına obüs ve zırhlı araçlardan bazıları sabahın erken saatlerinde sınırdan geçerek Cerablus'a doğru hareket etti. Tank, fırtına obüs ve zırhlı araçlar Soylu bölgesinden Suriye topraklarına girdi.



İMZA ROKETSAN
Karkamış'ta terör örgütü DAEŞ ve PYD'yi vuran stinger füzelerini ve 'Çok Namlulu Roket Atar'lar (ÇNRA) görüntüledi. Çok Namlulu Roket Atar'ın kısaltması olan ÇNRA'nın 107, 122 ve 300 mm.'lik namlulu versiyonları bulunuyor. Ayrıca 107 ve 122 mm.'lik namlulu roket atara sahip araçlar da Roketsan tarafından üretiliyor. Türkiye'nin ilk milli hava savunma sistemi olan kaideye monteli Stinger füzeleri de havadan gelebilecek tehlikelere karşı sınırları koruyor. Havadan gelecek saldırılarda kalkan görevi gören Stinger füzeleri, monte edildiği zırhlı ve paletli aracın durmasına gerek kalmadan ateşlenebiliyor.


Ahmet TOPAL