Kötü Piri olmadılar

ABD’den sonra AB de Ankara’nın dediğine geldi. Her defasında terör örgütü PKK’ya destek veren Kati Piri ile Elmar Brok, Başkent’e gitti. DAEŞ’e karşı yürütülen Fırat Kalkanı operasyonu için hem hükümeti hem de TSK’yı tebrik etti

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 26 Ağustos 2016, 02:15
Kötü Piri olmadılar

İÇİNDEKİLER

Türkiye terörle hep yalnız kaldı. Ne Avrupa Birliği ne de ABD bizi anlamadı. Üstüne üstlük hainlere destek sağladı. Ancak ABD ve AB, Türkiye'nin haklı mücadelesini nihayet anladı. Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok ile AP Türkiye Raportörü Kati Piri önceki gün Ankara'ya bir ziyaret yaptı.

'HALKIN BÜYÜK ZAFERİ...'
Daha önce terör örgütü PKK'ya arka çıkan Piri, bu kez Türkiye'nin yanında yer aldı. Piri, Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin, "DAEŞ'le mücadelede Türkiye'nin yanındayız. Avrupa'nın önde gelen ülkeleri de bu operasyonu destekledi. Türkiye'nin DAEŞ'le mücadele sürecini hızlandırmasından memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Brok da Piri'nin açıklamalarına katıldı. İki isim ayrıca darbe girişiminin başarısız olmasının Türk halkının bir zaferi olduğunu aktardı. Brok, "Bizler de demokratik seçimle iş başına gelmiş parlamento ve hükümetle ilişkilerimizi geliştirecek olmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadesini kullandı.



BORİS'DEN DESTEK
Türkiye'ye yoğun diplomatik trafik devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da telefon diplomasisini sürdürüyor. Çavuşoğlu dün İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manual Garcia Margallo ile görüştü. Her iki isim de Cerablus operasyonunun başarısından dolayı Türkiye'yi tebrik etti. Osmanlı Veziri Ali Kemal'in torunu olan Johnson, "Türkiye'nin yanındayız" mesajını verdi.