Karizmayı toparlıyor

FETÖ’nün darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğu bilinen bir gerçek. İşte çizilen karizma nedeniyle Türkiye’ye gelen ABD’nin iki numarası Biden, övgülerine dün de İsveç’te devam etti: Türkler çok cesurca demokrasiyi savundu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2016 Güncelleme 26 Ağustos 2016, 01:50
Karizmayı toparlıyor

İÇİNDEKİLER

Gezi eylemleri, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerinin arkasında Fetullahçı Terör Örgütü'nün olduğu bilinse de, onların tasmasının ABD'de olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Amerika, darbe gecesi saatlerce itidal bahanesiyle "sokağa çıkmayın" diye Türk vatandaşlarına seslenirken, 03.00 gibi derbenin başarısızlığının kesinleşmesiyle "seçilmiş hükümetin yanındayız" demişti. İşte o Amerika, darbenin arkasında olduğunun anlaşılmasından sonra önce Genelkurmay Başkanı Org. Dunford'ı Türkiye'ye gönderdi. Ardından Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladıktan sonra, Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı önceki gün Ankara'ya gönderdi. Biden, Ankara'da darbeyi bilmediklerini, ilgilerinin olmadığını söyleyerek Amerika'nın çizilen karizmasını toparlamaya çalıştı.

'ÖFKENİZİ ANLIYORUM'
Kendisine inanan kimsenin olmadığını gören Biden'ın yüzü düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında şekilden şekile giren ABD Başkan Yardımcısı Biden, dün de İsveç'te Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Biden, başkent Stockholm'de Başbakan Stefan Löfven ile basın toplantısı düzenledi. Bir Amerikalı gazetecinin Fetullah Gülen'in iadesine yönelik Türkiye'nin talebi, ABD'nin resmi ziyaretinin geç gerçekleştiği yönündeki eleştiriler ve Türkiye'de darbe sonrasında yaşanan gözaltılarla ilgili sorusuna Biden, "Türkiye'nin Gülen'e karşı öfkesini anlayabiliyorum" dedi, ardından da ekledi: Türkiye büyük bir facia atlattı. Onun için Türkiye'ye zaman vermeliyiz. Türk halkı çok cesurca, tank ve uçaklara rağmen demokrasinin arkasında durdu. Halk kendi demokrasisine sahip çıktı. Biden'ın bu sözleri de sosyal medyada ciddiye alınmadı. İşte o yorumlar:

DAEŞ VE PKK'NIN DESTEKÇİSİ
Sayın Biden, sizi çok iyi tanıyoruz. O nedenle gayrimeşru çocuklarınız bu kez başaramadı.

* Biden, kendisini çok akıllı, bizi ahmak sanıyor galiba. Kusura bakmayın Biden, 7 düvel de gelseniz bizi bölemezsiniz.
* Türkiye her geçen gün daha büyüyecek. Satın aldıklarınızla da geleceksiniz. Ama geldiğinizde göreceklerinize de hazırlanın.
* Biden, birkaç hafta sonra Türkiye'yle ilgili bir yalan ortaya atar. Sonra da çıkar utanmadan özür diler. TÜRK halkını övüyor. Söyledikleri doğru ama istemeden bunları açıklamak zorunda kaldığını yüzüne bakınca anlıyoruz.
* Bu dünyanın tek bir sorunu var. DAEŞ, PKK ve FETÖ'yü destekleyen ABD...