Öz çekim

ABD’lisi, Fransız’ı, Alman’ı Suriye’ye gitti. YPG’li teröristlerle selfie çekti. Dün ise dünyaya en iyi cevap Suriye’den geldi. ÖSO birlikleri operasyona katılan Türk askeri ile fotoğraf çektirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2016 Güncelleme 25 Ağustos 2016, 01:48
Öz çekim

İÇİNDEKİLER

Dünya dün Suriye'ye kilitlendi. Türkiye'nin başlattığı Fırat Kalkanı adlı operasyon, terör örgütü DAEŞ ile YPG'ye büyük darbe indirdi. Operasyon karada Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte yürütüldü. Buna göre ÖSO'ya katılan gruplar içinde Feylak'uş Şam, Sultan Murad Tugayı, Zengi Tugayı ve Hamza Tugayı'nın bulunduğu belirtildi. ÖSO çatısı altında Cerablus'a ilerleyen muhaliflerin sayısının 5 bin olduğu kaydedildi. Sınırı geçen TSK tanklarını Türkmen birlikleri karşıladı. ÖSO üyelerinin kollarındaki 'kırmızı' ve 'mavi' bantlar dikkat çekti.



RENKLİ BANTLAR
'Kırmızı' bantları ÖSO içindeki Arap kökenli muhaliflerin, 'mavi' bantları ise Türkmen birliklerinin taktığı belirtildi. Uzmanlar, nizami birlik olmadıklarından birbirlerini vurmamaları ve dost ateşi olmaması için çok da kopyalanamayacak renklerde kol bantları yapıldığını belirtti. Bu operasyonda 'mavi'yi Türkmenlerin, 'kırmızı'yı ise ÖSO içindeki diğer grupların kullandığını ifade etti. Öte yandan sahada ise Suriye olayları başladığından beri ÖSO'nun güçlü kolu olarak bilinen Sultan Murat Tümeni ön plana çıkıyor. Sultan Murat Tümen'in başında Fehim İsa isimli komutanın yer aldığı öğrenildi.