Men dakka dukka

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye operasyonuyla ilgili konuştu: Artık meseleye el koyduk. 'Men dakka dukka’, yani kim ki birisine vurursa ona da vurulur. Bizde ise bunun karşılığı ne, ‘Kapı çalanın, kapısını çalarlar’...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2016 Güncelleme 25 Ağustos 2016, 01:49
Men dakka dukka

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 6 bin 115 engelli memur adaylarının atama ve kura törenine katıldı. 14 yıl önce engelliler için kamuda memuriyetin hayal olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bugün kamuda yüzde 3 engelli çalıştırma zorunluluğunun getirildiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı, dünyaya mesaj verdi:

*Bu (dün) sabah 04.00 itibariyle Suriye'nin kuzeyinde sürekli ülkemizi oradan tehdit eden DAEŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz, güvenlik güçlerimiz başlattı. Suriye'den ülkemize, yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi, artık son dedik ki 'bu iş burada noktalanması lazım'.

* Birileri meydan okuyor, 'Suriye, Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun, onlara karşı bu millet ordusuyla, polisiyle, korucusuyla ve milletiyle vardır, var olacaktır, bunu böyle bileceksiniz.

DÜNYA SADECE SEYREDİYOR
* Türkiye'nin önüne darbelerle, terörle, ekonomik saldırılarla, diplomatik ayak oyunlarıyla kesebileceklerini sananların oyunlarını boşa çıkarta çıkarta yolumuza devam ediyoruz. Arapların güzel bir atasözü var, 'Men dakka dukka', kim ki birisine vurursa, orada tabi 'dak ederse' diyor, ona da vurulur. Bizde ise bunun karşılığı ne, 'Kapı çalanın, kapısını çalarlar'...

* Bugün bizi terör örgütlerine, darbecilere karşı yürüttüğümüz mücadelede yalnız bırakanların yarın aynı akıbete düçar olduklarında, kimseden yardım istemeye yüzleri ve hakları olmayacaktır.

* Gaziantep'te 53 vatandaşımızı öldürdüler. Nereden gelirse gelsin, bunun faili kim olursa olsun, bunlar lanetlidir. Bunlar dikiş tutturamayacaklar. Bedelini çok ağır ödeyecekler.

* Dünya ne yapıyor? Seyrediyor. Sağ olsun kınıyorlarmış, lanetliyorlarmış.

* Meseleye bilfiil el koyduk. PKK'sından YPG'sine, DAEŞ'inden, FETÖ'süne kadar tüm terör örgütlerini üzerimize salanlar artık bu oyunun deşifre olduğunu görmelidirler. Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız.

BİDEN GÜLEN'E TERÖRİST DEDİ
Biden, Erdoğan ile görüşmesinde Gülen ile ilgili ilk kez terörist ifadesini kullandı. ABD'nin 2 numarası, "Gülen'in iadesi için Türkiye'nin sunduğu her bir parça kanıtı dinlemek konusunda kararlıyız. Ama bir kez daha Türk halkına şunu söylemek istiyoruz, aslında korkunç bir teröristi barındırmak için ne gibi sebebimiz olabilir, niye yapalım ki böyle bir şeyi. Hiçbir anlamı yok bunun." dedi.

ABD FETO'YU TUTUKLAMALI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ı kabul etti. 2 saat 25 dakika süren zirvenin ardından ikili basın toplantısı düzenledi. Biden'a ABD ile Türkiye arasında suçlular iadesi anlaşmasını hatırlatan Erdoğan, "Bu darbe girişiminin baş sorumlusu FETO'nun en kısa zamanda iadesini talep ediyoruz. 15 Temmuz öncesi yaptıklarına dair tüm dosyaları 85 koli gönderdik. Şu anda 15 Temmuz'dan sonraki dosyaların hazırlıklarını yapıyoruz. Ulaştırılacak. Fakat anlaşma gereği, bu tür kişiler en azından gözaltına alınır, tutuklanır, mahkeme boyunca da gözaltında bulunurlar. O zat, halen örgütünü yönetiyor" dedi.