Derin darbe

Cuntacı generaller darbeci askerleri Genelkurmay’a buyur etti. Asker kıyafetli teröristlerin, komuta kademesini nasıl etkisiz hale getirdiği de ortaya çıktı. Karargah’tan çıkan son görüntülerde dört yıldızlı paşaların arkadan kelepçelenerek etkisiz hale getirildiği görüldü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2016 Güncelleme 24 Ağustos 2016, 01:00
Derin darbe

İÇİNDEKİLER

Pensilvanyalı sapık Fetullah Gülen'in teröristleri 15 Temmuz'da darbeye kalkıştı. Cuntacılar Türkiye'yi kana bularken darbenin kilit noktalarından biri Genelkurmay Başkanlığı oldu. Genelkurmay içinde onlarca general ve birçok subay TSK'dan ihraç edilerek hapse atıldı. O isimler ifadelerinde hep suçsuz olduklarını tanımadıkları kişilerin darbeye kalkıştıklarını kendilerinin ise bu girişim ile ilgileri olmadığını söyledi. Ancak Genelkurmay'dan çıkan görüntüler ise hem FETÖ'cülerin yalanlarını hem de gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Görüntülerde darbe sırasında kendisini odasına kilitlediğini söyleyen Korgeneral İlhan Talu'nun cuntacı askerleri kendi eliyle içeriye aldığı, darbeyi önlemek için uğraştığını anlatan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin de Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı ikna etmeye çalıştığı anlaşıldı. Darbeci generallerin şifreli kapıları açmasıyla Karargah'a giren hainlerin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Genelkurmay eski İkinci Başkanı Yaşar Güler'i de derdest edip Akıncılar Üssü'ne götürme görüntüleri de ortaya çıktı.

PLASTİK KELEPÇE TAKTILAR
Görüntülerde Akar, Çolak ve Güler paşaların tam teşekkül silahlı darbeci askerler tarafından götürüldüğü görüldü. Görüntülere göre darbeci askerler Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'ı yere yatırarak etkisiz hale getirdi. Çolak ve Güler Paşa'nın ellerinin arkadan plastik kelepçeyle bağlandığı da görüldü. Hulusi Akar'ın ise kelepçesiz bir şekilde Karargah'tan çıkarılarak Akıncı'ya götürüldüğü anlaşıldı.



Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndan çıkarılarak Akıncı Üssü'ne böyle götürülüyor.



Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak etkisiz hale getirilirken Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın özel kalem müdürü Kurmay Albay Ramazan Gözel de darbeci askerlere eşlik ediyor.



Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak elleri arkadan bağlandıktan sonra komutan katına çıkarılıyor.



Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de (ortada) darbeci askerler tarafından elleri arkadan bağlanarak komutan katına çıkarılıyor. Güler götürülürken yerde Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar (yerde kapıya yakın) da etkisiz hale getiriliyor.