Bakan Ala'dan Fırat Kalkanı açıklaması

İçişleri Bakanı Ala, "Bizim hemen yanı başımızda terör örgütlerinin Türkiye'yi tehdit etmesine fırsat verilmeyecektir. Buna imkan sunan ortam ortadan kaldırılacaktır. Yapılan şey budur." dedi.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2016, 11:01
Bakan Ala’dan Fırat Kalkanı açıklaması

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İçişleri Bakanı Ala, "Bizim hemen yanı başımızda terör örgütlerinin Türkiye'yi tehdit etmesine fırsat verilmeyecektir. Buna imkan sunan ortam ortadan kaldırılacaktır. Yapılan şey budur." dedi.

Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyona ilişkin Ala, "Bu bölgede Türkiye'ye yönelik artık yakın tehlike değil açık, hazır tehlike söz konusudur. Dün 9 havan mermisi attılar Karkamış'a, bugün bir tane attılar, Türkiye bunlara seyirci kalamaz."

'OPERASYON TÜRKİYE'NİN EN MEŞRU HAKKI'
İçişleri Bakanı Ala, operasyonun Türkiye'nin en meşru hakkı ve yetkisi olduğunu belirterek, bu çerçevede faaliyetlerin devam ettiğini söyledi.

"Aldığımız inisiyatif bölgede devam etmektedir. Ne zamana kadar? Bu tehdit ortadan kalkıncaya kadar, sınırımızdaki terör tehdidi ortadan kalkıncaya kadar." diyen Bakan Ala, şunları söyledi:

"Terör örgütleriyle Türkiye genel olarak mücadele etmektedir. Diyebiliriz ki Türkiye adeta terör örgütüyle savaş halindedir. Terör örgütleri dünyaya da saldırmaktadır ama en fazla Türkiye mücadele etmektedir."

Terör saldırılarına ilişkin Ala, "Bu bölgede, Türkiye dışında, meselelere vaziyet edebilen, burada başka haritaların ortaya çıkmasını engelleyebilecek güçte istikrarlı başka devlet kalmadı. O bakımdan Türkiye'nin istikrarı hedef alınıyor ve istikrarının zayıf düştüğünü düşündükleri bir anda çok daha fazla saldırıyorlar." ifadesini kullandı.

GAZİANTEP'TEKİ TERÖR SALDIRISI
Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili Bakan Ala, "Patlayıcı RDX, bir fabrikasyon patlayıcı. Böyle olunca bu profesyonel bir yardım almış imajını da doğurur. RDX patlayıcı tipi genellikle profesyonel bir kurgunun olduğunu gösterir ama burada böyle midir, değil midir daha sonraki soruşturmalar ortaya çıkaracaktır." dedi.

Ala, "Türkiye, kendi sınırlarının güvenliğini sağlayacaktır. Kendi vatandaşının güvenliğini sağlayacaktır. Bunun için gerekli olan faaliyetleri yapıyor, alması gereken inisiyatifi alıyor. Bunu yaparken de uluslararası hassasiyeti, ilişkileri dikkate alarak yapıyor." diye konuştu.

'500 SUBAY, 3 BİN ASTSUBAY ALACAĞIZ'
İçişleri Bakanı Ala, "Yetiştirmek üzere 500 subay, 3 bin astsubay alacağız. 1 Ocak 2017'den itibaren de öğretime başlayacak." dedi.