Ana kokusu

Kına gecesine yönelik terör saldırısında 54 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında 1 yaşındaki Esma’nın annesi de vardı. Durmadan ağlayan, uyumayan minik kız annesinin tülbentini eline alıp kokladı ve uykuya daldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2016 Güncelleme 24 Ağustos 2016, 01:33
Ana kokusu

İÇİNDEKİLER

Gaziantep 3 gün önce hain saldırının hedefi oldu. Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki akrabalarının düğün merasimine annesinin kucağında giden Esma Yağız, patlama anında annesini teröre kurban verdi. İki ablası ve bir ağabeyi ise yaralı olarak tedavi altına alındı. Ayağına şarapnel parçası isabet eden Esma bebek, annesiyle getirildiği hastanede sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından bir odaya alındı. Babası, patlamada yaşamını yitiren eşinin cenaze işlemleri ve yoğun bakımdaki diğer kızının tedavisi için uğraşırken, minik Esma'ya, ilk gün hemşireler sahip çıktı. Olay gecesi yanında kimse olmadığı için saatlerce ağlayan bebek annesinin tülbentiyle teselli edildi. İkinci gün hastaneye gelen yakınlarına emanet edilen bebek ancak annesinin kokusunun sindiği tülbentiyle avutuldu.

KOKLAYINCA SUSUYOR
Bebeğin akrabalarından Filiz Ayar, bebeğin babası Kahraman Yağız'ın eşinin vefatı, çocuklarının hastanede olması ve akrabalarının bir çoğunu kaybetmesiyle sarsıldığını belirtti. Bu nedenle Esma'ya kendisinin baktığını ifade ederek şunları söyledi: "Annesi tülbente alıştırmış. Ondan dolayı tülbent verince hemen susuyor yoksa ağlıyor. Tülbenti de alırsak uyumuyor. Tülbenti koyup öyle uyutuyoruz. Annesinden kalan hatırası. Allah sabır versin."