DAEŞ hedeflerine bombardıman

Suriye'den Gaziantep'in Karkamış ilçesine 9 havan mermisi atılması üzerine Halep kentine bağlı Cerablus bölgesi Fırtına obüsleriyle vuruluyor.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 23 Ağustos 2016, 21:05
DAEŞ hedeflerine bombardıman

İÇİNDEKİLER

Karkamış'ta Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir cami, taziye evi ve vatandaşlara ait evlere isabet eden havan mermileri can kaybına neden olmadı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus'taki terör örgütü DAEŞ hedeflerini, sınırda konuşlu Fırtına obüsleriyle gün içerisinde aralıklarla ateş altına aldı.

SINIRA YAKIN BÖLGELERİN BOŞALTILMASI İSTENDİ
Sınır hattında gün içerisinde yoğunlaşan saldırıların ardından Karkamış Belediyesi tarafından hoparlörlerden yapılan anonslarda vatandaşlar, gerekmedikçe sınır hattına yaklaşmamaları ve güvenli yerlerde kalmaları konusunda uyarıldı. Bunun üzerine ilçe sakinlerinin bir kısmı Karkamış Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen araçlarla Nizip ve Gaziantep'e gönderildi.

GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Gaziantep Valiliği, sınırın Suriye tarafındaki DAEŞ kontrolünde olan bölgeden Karkamış ilçesine atılan havan mermileri ve Karkamış'ın genel durumu hakkında açıklama yayımladı. Valilik açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"İlimiz Karkamış ilçesiyle Suriye'nin Cerablus şehri arasındaki müşterek sınırımızın DAEŞ Terör örgütü kontrolündeki bölgeden, bugün Karkamış İlçe merkezimize (7), sınır hattındaki Yarımca mahallemize (2) olmak üzere toplam (9) adet havan mermisi atılmıştır. Yapılan saldırılarda can ve mal kaybımız bulunmamaktadır.

KAMU GÖREVLİLERİNE 2 GÜN İZİN
Karkamış ilçemizin şehir merkezi ile birlikte, sınır hattındaki Öncüler, Türkyurdu, Karanfil, Kıvırcık, Beşkılıç ve Yarımca mahallerinde ikamet eden vatandaşlarımızın, can ve mal güvenliği bakımından daha güvenli bölgelerde bulunmaları;

İlçemizde görev yapan kamu görevlilerimizin hizmetleri aksatmayacak şekilde (2) gün süreyle idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür."

OBÜSLERLE DAEŞ HEDEFLERİ VURULUYOR
Karkamış'taki obüslerle Cerablus'taki DAEŞ hedefleri vurulmaya başlandı.