PKK içinde kanlı hesaplaşma

Terör örgütünün üst düzey yöneticileri Kobani'de gizli toplantı yaptı. Toplantı kavgalı bitti, "Murdım" kodla üst düzey yönetici infaz edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2016 Güncelleme 21 Ağustos 2016, 02:42
PKK içinde kanlı hesaplaşma

İÇİNDEKİLER

Kandil'deki güçlerini Suriye'nin kuzeyine kaydıran terör örgütü PKK, Suriye'deki elebaşı Fehman Hüseyin'in öldürülmesinden sonra örgüt içinde çatışma yaşıyor. Örgütün bir bölümü Esad rejimine yakın hareket etmek isterken, bir bölümü de Esad ile çatışıyor. Son olarak Kobani'de gizli bir toplantı yapan örgüt yöneticileri, kendi aralarında anlaşmazlığa düşünce silahlar çekildi. Örgütün üst düzey yöneticilerinden olduğu belirlenen Murdım kod adlı bir teröristin infaz edildiği belirlendi.



Terör örgütü PKK, doğu ve güneydoğuda bomba yüklü araçlarla terör saldırılarına yeniden başlarken, diğer yandan da kendi içinde ciddi bir çatışma yaşıyor. 23 Temmuz'da başlayan PKK operasyonlarıyla şehir içlerindeki hendeklerini kaybeden, ciddi militan kaynağı yok olan örgüt bu defa Suriye'nin kuzeyinde mevzi kazanarak, Türkiye'yi sınır ötesinden hedef almaya çalışıyor.

YENİ GÜÇ KAVGASI ÇIKTI
Ağırlık merkezinin Kandil'den Suriye'nin kuzeyine kaymaya başlaması ve Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğünün duyulmasından sonra, örgüt içindeki bazı yöneticilerin yeni güç dengesi için kavgaya tutuştuğu öğrenildi. Sıcak bölgedeki güvenilir kaynakların verdiği bilgilere göre, Cuma günü Kobani'de yaşananlar da örgütün kendi içinde yaşadığı savaşı ortaya koyuyor.

PKK YÖNETİCİSİ İNFAZ EDİLDİ
Örgütün üst düzey yöneticilerinin Cuma günü Kobani'de gizli bir toplantı yaptığı belirlendi. Toplantıda bazı teröristlerin Esad ile hareket etmek istediği bazılarının ise Esad ile savaşmak istediği, bu nedenle toplantıda kavga çıktığı öğrenildi. Toplantıda silahların da çekilmesiyle "Murdım" kod adlı PKK yöneticisinin infaz edildiği belirtiliyor. Yaşanan bu infazdan sonra bölgeden yeni örgüt içi infaz haberlerinin gelebileceğine dikkat çekiliyor.

AHMET TOPAL