Tek yürek tek millet

İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne aynı anda tüm Türkiye katıldı. Ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen mitinglerde 79 milyon insan, 81 ilde ellerinde bayraklar kalplerinde vatan aşkıyla tek yürek oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2016 Güncelleme 08 Ağustos 2016, 02:29
Tek yürek tek millet

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en geniş katılımlı mitingi olarak tarihe geçen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" her siyasi görüşten insanı, vatan uğrunda "tek yürek" yaptı. İstanbul'da gerçekleşen miting için tüm Türkiye'den İstanbul'a gelmek isteyen milyonlar olunca, eş zamanlı olarak 81 ilde miting kararı alınmıştı. Böylelikle Türkiye'nin her şehri aynı anda meydanlara indi. Ülke genelinde 10 milyonu aşkın vatandaşın katıldığı mitingler Türkiye'ye yıkmak isteyenlere en güzel cevap oldu.

BURASI ELAZIĞ
Elazığ, demokrasi nöbetinin finalinde adeta tek yürek oldu. Meydanda toplanan binlerce kişi demokrasiye sahip çıkmanın sevincini yaşadı. Hep birlikte 'Ezan dinmez, bayrak inmez' sloganları atıldı.




BURASI İSTANBUL
Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin merkezi İstanbul oldu. 80 ilde eş zamanlı yapılan mitinglerde kurulan dev ekranlarda, İstanbul'daki dev buluşmanın görüntüleri yayınlandı. İstanbul ise 5 milyon katılımcıya ulaştı.




BURASI GAZİANTEP
Gaziantep'te adeta bir demokrasi şöleni yaşandı. Halk, ellerine aldıkları Ay Yıldızlı bayraklarla meydanları doldurdu.




BURASI MUĞLA
FETÖ'nün kanlı darbesine karşı Muğla halkı da demokrasi nöbetine 23 gün devam etti. Dün Bodrum'da toplanan halk ellerinde 'Sonsuza dek demokrasi ve özgürlük' yazılı pankartlarıyla demokrasi dersi verdi. Bodrum Limanı'nda 60 tur teknesi ile özel yatlar, sahipleri tarafından Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatıldı. Bazı turistler ise demokrasi şölenini ilgiyle izledi.




BURASI DİYARBAKIR
Halk, demokrasi nöbetinin finalinde meydanları yine boş bırakmadı. Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek olmak için bayraklarını alıp demokrasi şölenini sürdürdü. 7'den 70'e herkes şehitler için dua okudu.




BURASI ANKARA
Ankaralı vatandaşlar 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okuyan halk, ardından şehitler için saygı duruşunda bulundu. Ardında demokrasi sloganları atarak demokrasi nöbetinin finalini coşkuyla sonlandırdı.




BURASI İZMİR
İzmir'de 23 gün boyunca demokrasi nöbetlerinin adresi olan Konak Meydanı dün de Demokrasi mitinginde doldu, taştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarının canlı bağlantılar ile ekrana verildiği Konak Meydanı'ndaki mitingde "Hakimiyet milletindir" sloganları atıldı.