Gülen Afrika!

FETÖ elebaşı Gülen’in Türkiye’ye iade süreci hızlandı. Paniğe kapılan bazı örgüt üyeleri Güney Afrika’ya kaçtı. Burada teröristbaşı için üs hazırlandığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2016 Güncelleme 02 Ağustos 2016, 01:43
Gülen Afrika!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, ABD'den Pensilvanya'da yaşayan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesini istedi. Bu gelişmeyle birlikte örgüt üyeleri panikledi. Eski Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alaattin Kaya'nın Güney Afrika'ya kaçtığı iddia edildi. Örgütün en önemli finansörlerinden Ali Katırcıoğlu'nun da aylar öncesinden Güney Afrika'ya kaçması FETÖ'nün yeni merkez olarak Güney Afrika'yı seçtiği şüphesini güçlendirdi. Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma ile yakın ilişkiler kuran FETÖ'nün, bu sayede iade sürecinden de kaçmayı hedeflediği öğrenildi. Johannesburg'da Ali Katırcıoğlu'nun girişimleri sonucu inşa edilen Nizamiye Külliyesi'nin örgütün yeni merkezi olarak kullanılacağı kaydedildi. Güney Afrika'da FETÖ adına faaliyet gösteren ve külliyeyi inşa eden Katırcıoğlu'nun Gülen'in gelişine hazırlık yaptığı iddia edildi. Türkiye ile suçluların iadesi anlaşması bulunan Güney Afrika'ya kaçan örgüt üyelerinin, Cumhurbaşkanı Zuma'dan sığınma talep ettikleri iddia edildi.



Zuma ile yakın ilişkiler kuran Ali Katırcıoğlu'nun girişimleri sonucu Johannesburg'da inşa edilen Nizamiye Külliyesi'nin Gülen için hazırlandığı öne sürüldü.

Hayrettin BEKTAŞ