Gözü dönmüş caniler

15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimi sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Astsubay S.A, çocuk yaşta tanıştığı yapı hakkındaki bütün ayrıntıları anlattı: ‘Fethullah Gülen, 14’üncü alimdir. Her gece peygamber efendimizle görüşür’ diye kandırdılar. Gözü dönmüş canilere dönüştüler. Pişmanım...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2016 Güncelleme 31 Temmuz 2016, 00:46
Gözü dönmüş caniler

İÇİNDEKİLER

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimi sonrasında vicdanen duyduğu rahatsızlık üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Astsubay S.A, çocuk yaşta tanıştığı yapı hakkındaki bildiklerini bütün ayrıntılarıyla anlattı. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından "Milletine silah sıkacak, hedef gözetmeksizin bombalayacak kadar gözü dönmüş caniler" dediği yapının devletin önemli kurumlarına nasıl sızdığını önce komutanına anlatan S.A, komutanının da yönlendirmesiyle savcılığa başvurdu. İşte o ifadeler:

EV İMAMI OLDUM: Elazığ'da lisede sınıfın en başarılı öğrencisiydim. Üst sınıflardan birkaç kişi bir gün evlerine davet etti ve bize ders vereceklerini söyledi. Evlerde Fethullah Gülen'in kitaplarını okutuyorlardı. Üniversitede fen bilgisi öğretmenliğini kazandım. Bir eve yerleştirdiler. Üniversite 2. sınıfta, bulunduğum evin 'sözde imamı' oldum. Evde şimdiki HDP olan BDP'ye çalışan kişiler de kalıyordu.

KOD İSİM KULLANIRLAR: Sözde ev imamı toplantılarında neredeyse istinasız olarak her hafta itaat ve istişarenin öneminden bahsedilirdi. Ben bu şekilde 1.5 yıl boyunca sözde ev imamlığı yaptım. İmamlık ve bölge talebe mesulluğu yapan kişiler yılda en az 2 defa telefon hatlarını ve cihazlarını farklı hat ve cihazlarla değiştiriyordu. Sürekli kod isim kullanıyorlardı. Mesela bir seferinde benim 'Mehmet' diye bildiğim bir kişi, kendisini başka birine gözümün önünde 'Ali' diye tanıtmıştı. 14. ALİM GÜLEN: Bir sohbette 40 yaşlarında Bülent isminde Fethullah Gülen ile bizzat görüştüğü söylenen biri "Hz. Muhammed'in ölümünden sonra dünyaya her yüzyılda bir büyük din alimi gelir. 14. alim Fethullah Gülen'dir. Her gece uykusunda Peygamber efendimizle görüşür. İslam aleminin problemleri hakkında istişare eder" diye bizi kandırdı. Başka bir sohbette birçok ülkede bulunan okullarında o ülke liderlerinin çocuklarının eğitim gördüğünü hatırlatıp "Göreceksiniz 40 yıl sonra dünyadaki bütün başbakanlar Türkçe bilecek" diyorlardı.

GÜLEN'İ MEDYADAN TANIYORUM: Üniversiteden bana sonra benim için en uygun mesleğin astsubay yahut subaylık olduğunu söylediler. İtaat etmezsem Allah tarafından cezalandırılacağımı belirttiler. Yazılı sınavı rahat geçtim. Mülakatta bir bayan psikolog olacağını belirttiler. Onun gözünün içine bakıp 'merhaba' dememi, onunla tokalaşmamı belirttiler. "Fethullah Gülen'i tanıyor musun" sorusuna "Evet, medyadan biliyorum" dememi emrettiler. O taktikler doğrultusunda mülakatı geçtim.

SORULARI VERDİLER: Ankara'da Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın (KKK) sözleşmeli subaylık sınavı için beni Ulus'ta Selami diye biri karşıladı. Otelde bana yemin ettirdi ve sınav sorularını ezberletti. Bunun kul hakkı olduğunu söyleyince "Sen girmezsen hainler, Hristiyanlar, Yahudiler, Masonlar girer" dedi. Astsubaylık sınavını kazandım.

AÇIKTAN NAMAZ KILMA:
Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı'na 2011'de kayıt yaptırdım. Selami içeride nasıl gizleneceğimi anlattı. Açıkta kılmamamı, teyemmüm alıp yatağımda gözlerimle namaz kılmamı, Gülen'in bizim bu şekilde namaz kılmamızın peygamberin kıldığı namaz kadar kutsal olduğunu söylediğini tembihledi. Açıktan namaz kılınca beni uyardı. İçeride beni izletiyordu.

TELEFON DİNLETTİLER: İzmir'e tayinim çıkınca orada benimle Mustafa isimli biri ilgilendi. Selami bana içinde sadece Mustafa'nın numarasının kayıtlı olduğu telefonu verdi. Mustafa benden İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şube'yi arayıp çok iyi Kürtçe bildiğimi, çok iyi tape çözeceğimi söylememi istedi. Beni bu birime aldılar. Sonra Mustafa bana 4 numara verip yasal kılıfa uydurup dinlememi istedi. 17 Aralık'tan sonra zaten bütün yasal dinleme işlemlerini sonlandırdık.

ŞİFRELİ YAZIŞIRDIK: Van'a tayinim çıkınca orada Ömer diye biri benimle ilgilendi. Telefonuma bir program yükledi. Bu programda iki telefon birbirine yaklaştığında birbirini algılayan ve bir arama tuşunun belirdiği bir ekran çıkıyordu. Arama tuşuna basınca benim telefonumda bir kod belirdi. Ben 'ok' tuşuna basınca mesajlaşma bölümü açılıyordu. Mesajlar okunduktan 2-3 saniye sonra kendiliğinden siliniyordu. Programa da bir şifre ile giriliyordu. Programı sildim ve onlarla bir daha iletişim kurmadım.

PİŞMAN OLDUM: Daha önce bu konuyu adli mercilere bildirmek istedim. Ancak dosyaya bakacak savcının onlardan olabileceği için vazgeçtim. Darbe girişimiyle bunların milleti şehit edecek kadar gözü dönmüş bir yapı olduğunu görünce büyük vicdan azabı duydum ve savcılığa başvurdum.

IŞIKLAR LİSESİ 97 MEZUNLARI
İstanbul Cennet Mahallesi'nde abilerle çocuk yaşta tanıştıktan sonra onların telkiniyle askeri liseye giren Bilgin C., Işıklar Askeri Lisesi'nin FETÖ'cülerle dolu olduğunu anlattı: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan gibi çok sayıda Işıklar Askeri Lisesi mezunu var. Darbe kalkışmasının ardından gözaltına alınanlar arasında Işıklar Askeri Lisesi 1997 mezunları Binbaşı Akın Cellat, Yüzbaşı Emre Eryüz, Binbaşı Aydın İmamoğlu, Binbaşı Abdullah Ateştemur, Binbaşı Şener Sağlam, Yüzbaşı Yavuz Soyer ve Yüzbaşı Okan Kocakurt bulunuyor. Moda Deniz Kulübü'nü basan pilot Okan Kocakurt kaçtığı Antalya'da tatilci gibi yakalandı.