Haki cübbenin sırrı çözüldü

ABD'li gazete Wall Street Journal, Fetullah Gülen'in müritlerine darbe girişimi sinyalini aylar önce verdiğini ortaya çıkardı.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 30 Temmuz 2016, 15:51
Haki cübbenin sırrı çözüldü

İÇİNDEKİLER

ABD'nin en çok satan gazetesi Wall Street Journal'ın üst düzey Türk istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Fetullah Gülen ordudaki müritlerine darbe girişimi sinyalini aylar önce vermişti.

İşte Joe Parkinson ve Adam Entous imzalı Wall Street Journal haberindeki başlıca iddialar:

GÜLEN'İN HAKİ CÜBBEYLE VAAZ VERMESİ
21 Mart 2016'da Gülen haki bir cüppeyle vaaz verdi. Bu videoyu analiz eden eden MİT uzmanları bunun ordudaki FETÖ'cülere bir mesaj olabileceğini değerlendirdi. Ancak darbeyle ilgili bir mesaj olabileceği düşünülemedi.

BYLOCK İLE YAZIŞIYORLARDI
Üst düzey Türk istihbarat yetkililerine göre FETÖ 2014 yılında ByLock adlı kriptolu mesajlaşma uygulamasını kullanmaya başladı. MİT bunu geçen kış keşfetti ve milyonlarca mesajın şifresini çözmeye başladı.

ÇÖZÜLEN ŞİFREYLE 40 BİN KİŞİ TESPİT EDİLDİ!
Bu sayede MİT, FETÖ üyesi olabilecekleri değerlendirilen 40 bin kişiyi tespit etti. Bunlardan 600'ü üst düzey askeri yetkililerdi. Ancak Türk istihbarat kaynaklarına göre bu mesajlarda bir darbe planına rastlanamadı.

MİT kriptosunu kırdığı ByLock mesajlarını bahar aylarının başında bakanlıklarla paylaştı. Böylece FETÖ üyeleri kriptonun kırıldığı