Gökçek'ten çarpıcı 'Akşener’ iddiası

Melih Gökçek, FETÖ'cülerin darbe girişimlerinde başarılı olmaları durumunda Başbakan adaylarının Meral Akşener olduğunu ileri sürerek, "Her iki tarafın da sloganları aynı, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh', olacak iş değil" şekinde konuştu.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 30 Temmuz 2016, 20:29
Gökçek’ten çarpıcı ’Akşener’ iddiası

İÇİNDEKİLER

Bir televizyon programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gökçek, o gece Belediye'den yarım saat erken ayrılması sayesinde darbecilerden kurtulduğunu belirterek, darbe girişimi olduğunu anladıktan sonra bir gecekonduya gidip, buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakan, milletvekili ve bürokratlarla yaptığı görüşmelere değindi.

DÜNYADA BÖYLE BİR DARBE BASTIRMA ŞEKLİ YOK
Başkan Gökçek, gece boyunca Emniyet ve Valilik'le koordineli bir çalışma yaptıklarının altını çizerek, Büyükşehir Belediyesi'ne ait kepçe, kamyon ve otobüslerin, adeta "tanksavar" görevi gördüğünü ardından bir halk direnişi başladığını ve muvaffak olunduğunu ifade etti.

Gökçek, "Dünyada böyle bir darbe bastırma şekli yok. Bu, Türkiye'ye nasip oldu. Bir kalkışma, bir darbe girişimi, halkın tepkisiyle önlendi" diye konuştu.

Gökçek, 15 Temmuz gecesinin Ankara'ya yaşattığı bir zarar maliyeti çıkarılıp çıkarılmadığı ile ilgili, "Burada maliyetin önemi yok. 4 milyon TL civarında ama manevi maliyeti önemli ve en önemlisi 237 şehit. Binin üzerindeki yaralı, yani gaziler önemli" değerlendirmesinde bulundu.

HER İKİ TARAFIN DA SLOGANLARI AYNI
FETÖ'cülerin darbe girişimlerinde başarılı olmaları durumunda Başbakan adaylarının Meral Akşener olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

"Bunu inkar etmeye gerek yok. Sloganlarına bakın Meral Akşener'in, bir de bunların bildirideki sloganlarına bakın. Meral Akşener'in propaganda süresince her tarafta dikkat edin, destekleyenler FETÖ'cülerdi. '15'inde çok güzel şeyler olacak ve 15'inden sonra siz görün' diyordu. Sen nereden biliyorsun 15'ini? 'Başbakan olacağım, başbakan olacağım' deyip duruyordun. Bazı şeyler geçmişte anlaşılamıyor ama olaylar ortaya çıktıktan sonra anlaşılıyor. Her iki tarafın da sloganları aynı, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh', olacak iş değil. 'Sen bu sloganı kullanacaksın ve alıp başını gideceksin' dediler. Devam olarak o da bunu söylüyordu dikkat edin."

MHP'DE BAHÇELİ'Yİ AŞAMADILAR
Çankaya Köşkü ve bazı askeri birlikler başta olmak üzere Belediye kamyonlarının nöbetlerine devam edip, etmeyeceklerine ilişkin olarak da Gökçek şunları aktardı:

"Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın 'meydanlardan çekilin' diyeceği günü bekliyoruz. O zaman hepsini çekeceğiz. Türkiye'de siyasi değişikliklere neden olan birçok olay ve suikastın arkasında FETÖ var. MHP'deki kaset skandallarından, Rus uçağının düşürülmesine, Hrant Dink cinayetinden, Deniz Baykal'ın kaset skandalına kadar. MHP'yi dizayn etmek istiyorlar. MHP'de Sayın Bahçeli'yi aşamadılar, onun için de direkt Meral Akşener'i getirmeye çalıştılar."