İnsanlığın TEMELi

Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda düzenlenen operasyonda ağır yaralanan Şeref Bulut, şehadete giderken Tugay Komutanı İsmail Metin Temel’e “Ailem sizlere emanet” dedi. 2. Ordu Komutanlığı’na atanan Korgeneral Temel verdiği sözü yıllardır unutmadı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2016 Güncelleme 29 Temmuz 2016, 00:00
İnsanlığın TEMELi

İÇİNDEKİLER

Darbe girişimi sonrası Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, tutuklanan Orgeneral Adem Huduti'nin yerine 2. Ordu Komutanlığı'na atandı. Temel'in Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getirdiği ortaya çıktı. 2006 yılında Bolu'daki Komando Tugayı'na bağlı birlikler Şırnak'ın Küpeli Dağı'nda operasyon düzenledi. Saatlerce süren çatışmanın ardından PKK'lıların attığı bir el bombası komandoların bulunduğu mevziye düştü. Bombayı gören Şırnaklı 21 yaşındaki Şeref Bulut hiç tereddüt etmeden arkadaşlarının üzerine kapaklanıp vücudunu siper etti. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede son nefesini verirken de yanı başındaki Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Metin Temel'e şu sözleri fısıldadı: "Komutanım, anam, ailem sizlere emanet." Temel, 2012'de Hakkâri 3. Piyade Tümen Komutanlığı'na getirildi.

'KARDEŞİM ÇOK SEVERDİ'
Buradaki görevinin ardından Kocaeli'ndeki EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı'na atandı. Ağustos 2015 YAŞ'ında da Korgeneral oldu ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na tayin edildi. Gittiği her yerden de kollarında son nefesini teslim eden askerine verdiği sözü tutarak şehidin annesi Hatun Bulut'u aradı, ailenin sorunlarıyla ilgilendi. 2015'te Uludere'ye giden Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 2007 yılında PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Şeref Bulut'un annesi Hatun Bulut'u evinde ziyaret ederek elini öptü. Yıllar sonra gördüğü oğlunun komutanına sarılarak ağlayan anne Hatun Bulut, Kürtçe olarak "Allah sizleri bu topraklardan eksik etmesin" diye dua etti. Sekiz kardeşli şehidin ağabeyi Sadık Bulut da komutanı bir baba gibi gördüklerini belirterek, şöyle konuştu: "Kardeşim komutanını çok severdi ve bize hep anlatırdı. Haklıymış, kardeşim şehit düştükten sonra komutanı bizi hiç yalnız bırakmadı, gittiği her yerden aradı."