Bursa baskını

Bursa’da FETÖ operasyonu yapıldı. Aralarında Bursa eski Valisi Şahabettin Harput, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve iki oğlunun da bulunduğu 78 kişi gözaltına alındı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2016 Güncelleme 29 Temmuz 2016, 00:00
Bursa baskını

İÇİNDEKİLER

Darbeye teşebbüs eden FETÖ'ye finansal destek sağlayanlara yönelik operasyonlar dün de devam etti. Bursa merkezli operasyonda gözaltına alınan isimler dikkat çekti. Operasyon kapsamında, Bursa eski Valisi Şahabettin Harput, Emniyet eski Müdürü Ali Osman Kahya ve İl Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar'ın da aralarında bulunduğu 78 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

HİMMET VE DESTEK!
Gözaltındaki kişiler arasında Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve iki oğlu ile kentin ileri gelen işadamları Hulusi Karakuzu ve Sami Şentürk'ün de bulunduğu kaydedildi. Bazı şüphelilerin, FETÖ'ye finansal destek sağlanması amacıyla Bursalı işadamlarından "himmet" toplamakla, bazılarının da örgüte para vermekle suçlandıkları kaydedildi. Bursa Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, soruşturma devam ettiği için gözaltına alınanların listesini açıklamazken, bu sayının 100'ü aşabileceği belirtildi.


Gözaltına alınan Harput'un (üstte) kamuya ait binayı, usulsüz olarak FETÖ'ye tahsis ettiği öne sürüldü. İşadamı Celal Sönmez'in (sağda) ise örgüte finansal destek sağladığı iddia edildi.