Başbakan Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Başbakan Yıldırım Ankara Kazan'da halka hitap etti.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 29 Temmuz 2016, 15:22
Başbakan Yıldırım’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Darbe girişiminin üssü olan olan Akıncılar Üssü'nün de bulunduğu Kazan'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Akıncı Üssü'nün kapatılacağını söyledi.

AKINCILAR KAPATILIYOR
Başbakan Yıldırım, Ankara ve İstanbul'un içinde tankların bulunduğu kışlaları eleştirdi. Akıncılar Üssü'nün kapatılması kararını açıklayan Yıldırım, ''Akıncı Üssü kapatılacak. Bu darbecilerin burnundan fitil fitil getireceğiz. ABD'de bulunan o terörist başını Türkiye'ye getireceğiz. Aleme ibret için hesabını soracağız.'' dedi.

KIŞLALAR PİKNİK ALANI OLUYOR
Ankara ve İstanbul'daki kışlalar içinse, ''Ankara ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı ve helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. O mekanlar insanların piknik yaptığı alanlar olacak. Ne işi var tankların ankara'nın İstanbul'un içinde. Düşmanın olduğu yer bellidir. Ankara'da, İstanbul'da değil.'' şeklinde konuştu.

'CUNTACILAR CONTAYI YAKTI'
'Cuntacılar contayı yaktı' diyen Yıldırım, darbecilerin tankalarına güvendiğini söyleyerek şunları söyledi:''Onlar insanları tararken sandılarki tanklarla darbe yapacağız. Ama Hakk'ın gücünü, halkın gücünü yenemediler.''

HALKA TEŞEKKÜR
Yıldırım ayrıca darbecilere karşı duran halka da teşekkür etti. Yıldırım, ''15 Temmuz'u her yıl anacağız. 15 gündür sokaktasınız. Siz tarihe isminizi altın harflerle yazdırdınız. Allah sizden razı olsun. Bu millete ayar vermeye çalışanlar ölümlerden ölüm beğensin. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Birlikten kuvvet doğar. Birlik olduk bu hainlere gereken dersi Kazan'da verdik.

Hepinizden Allah razı olsun. Sağolun. Sizinle gurur duyuyoruz. Göğsünü kurşunlara siper edenlere, tankların önünde duranlara Allah'tan rahmet diliyorum.'' ifadelerini kullandı.