Zulüm hizmeti

FETÖ’cü teröristler Mengü Özer ile Tayfun Özcana’nın da hayatını yaktı. İki genç gördükleri baskı üzerine Kara Harp’ten ayrıldı. Sözleri ise darbenin kanıtıydı: “Bize askeri okulda zulüm yapan komutanların hepsi 15 Temmuz gecesi halkına kurşun sıktı.”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2016 Güncelleme 28 Temmuz 2016, 01:45
Zulüm hizmeti

İÇİNDEKİLER

Darbe girişiminde halkına tankla silahla saldıran hainler askeri okullara giren gençlerin de hayatlarını alt üst etti. Mengü Çağatay Özer ile Tayfun Özcana da o gençlerden ikisiydi. Buna göre Mengü Çağatay Özer, Maltepe Askeri Lisesi'ni bitirdi. Ardından 2008 yılında Kara Harp Okulu'nu kazandı. Öğreniminin ilk 2 yılını başarıyla tamamladı. Ancak 3. yılın başlangıcından itibaren Fethullahçı Terör Örgütü'nün baskılarına maruz kaldı. Bu yüzden büyük hayallerle girdiği okulunu bıraktı.

GÜLEN'İN KOMUTANLARI
Özer, Kara Harp'ten ayrıldıktan sonra endüstri mühendisliğini kazandı. Ancak hep asker olamamanın üzüntüsüyle yaşadı. FETÖ'cü cuntanın yaptığı baskıları ise şöyle anlattı: "Belli bölük komutanları belli tabur komutanlarına bağlıydı. Ailelerimizle görüştürülmüyorduk. Gülen'e bağlı komutanlar ailelerimize 'Oğlunuz kendisini 8. kattan atabilir, jiletleyebilir' demişti. Oysa bunu söyleyen komutanın şimdi bir balkonu bile yok. Askeri okulda okurken pek çok arkadaşım intihar etti. Bazı arkadaşlarım da psikolojik destek aldı. Bize bu zülmü yapan komutanlar şimdi FETÖ operasyonunda tutuklandı."

'HAYALİMİZİ ÇALDILAR'
Gülen cemaatinin hayatını yaktığı gençlerden biri de Tayfun Özcana'ydı. Özcana da 2008 yılında Kara Harp Okulu'nu kazandı. İlk iki yılı başarıyla tamamladı. Ancak gördüğü baskılardan dolayı 3. sınıfta okulunu bıraktı. Ardından tıp fakültesini bitirip doktor oldu. Ancak FETÖ'nün baskılarını hiç unutmadı. Özcana, hainlerden gördüğü zulmü şöyle anlattı: "20'li yaşlarda tükenmişlik sendromu yaşıyorduk. Bunlar, özellikle gelecekte kendilerine sorun çıkarabilecek olan öğrencilere baskı uyguladı. Bize bu zulmü yapanlar 15 Temmuz gecesi halkımıza silah doğrultan askerler. Çocukluk hayallerimizi çaldılar. Şimdi hepsi hak ettiği cezayı alacak."