YAŞ Başbakan Yıldırım başkanlığında toplandı

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında saat 11.00'de toplandı. Çankaya'da ilk kez gerçekleşen toplantıya Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da ilk kez katıldı.

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 28 Temmuz 2016, 11:48
YAŞ Başbakan Yıldırım başkanlığında toplandı

İÇİNDEKİLER

Yüksek Askeri Şura, (YAŞ) Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ilk kez Çankaya Köşkü'nde saat 11.00'de toplandı. Bugüne kadar Genelkurmay karargahında gerçekleştirilen toplantı, bugün ilk kez Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık toplantıya ilk kez katıldı. Toplantının gündeminde, TSK'daki terfi ve atamaların yanı sıra Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da yaptığı askeri darbe girişimi olacak.

YAŞ üyesi Akın Öztürk, 15 Temmuz'daki darbe girişimi kapsamında açılan soruşturma kapsamında tutuklanan isimler arasında yer alıyor. Öztürk, bugünkü toplantıya bu nedenle katılamadı.

Darbe girişiminin ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle GATA'da tedavi altına alınan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yerine toplantıya Jandarma Genel Komutan vekili Korgeneral İbrahim Yaşar katılıyor.

KOMUTANLAR KATILACAK
Toplantıda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar da yer alıyor.

ÇALIŞMALARIN GÜN İÇİNDE BİTMESİ BEKLENİYOR
Yüksek Askeri Şura toplantısı kapsamında yürütülen çalışmalar, bugüne kadar 3 günde tamamlanıyordu. Başbakan Yıldırım, çalışmaların bu yıl bir günde tamamlanacağını açıkladı. Bu kapsamda, çalışmaların bir gün içinde tamamlanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmasının ardından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.