Medya dalgası!

Fethullahçı Terör Örgütü’nün medya ayağına 3’ncü operasyon yapıldı. Zaman gazetesinin eski yöneticileri ve yazarlarından oluşan 47 isim hakkında yakalama kararı çıkartıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2016 Güncelleme 28 Temmuz 2016, 00:00
Medya dalgası!

İÇİNDEKİLER

Darbeye teşebbüs eden vatan hainlerine en büyük tokadı halk vurdu. Sokağa dökülen milyonlarca vatandaş demokrasiye sahip çıktı. Cuntacıları dize getirdi. İhanet çetesinin medya ayağına ise 3'üncü operasyon yapıldı. FETÖ medyasına yönelik İstanbul'daki ilk operasyon 22 Temmuz'da gerçekleştirildi. Örgütün internet sitelerini işleten, ayrıca Fuat Avni isimli sahte Twitter hesabına istihbarat sağlayan 55 kişi hakkında soruşturma açıldı. 25 Temmuz'da yapılan 2'nci dalga operasyonda ise Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 42 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ilıcak, Bodrum'da yakalanıp İstanbul'a getirildi. Şüphelilerin çoğu ise kaçtı. Dün sabah da FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 3'üncü dalga operasyon yapıldı.

13'Ü GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan operasyon kapsamında, Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarından oluşan 47 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. Polis, Ahmet Turan Alkan, Ali Bulaç, Abdülhamit Bilici, Mehmet Kamış, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne'nin de aralarında olduğu şüphelilerin adreslerine gitti. Şüphelilerden Zafer Özsoy, Ahmet Metin Sekizkardeş, Cuma Kaya, Murat Avcıoğlu, Osman Nuri Arslan, Şeref Yılmaz, Hüseyin Turan, Faruk Akkan, Nuriye Ural, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan ve Fevzi Yazıcı gözaltına alındı. Ali Bulaç ise emniyete giderek kendi teslim oldu. Evinde arama yapılan Zeki Önal ise yaşlı ve hasta olduğu için gözaltına alınmadı. 'Silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' ile suçlanan şüphelilerin, Mart ayında kayyum atanmadan önce örgütün yayın organı olarak çalışan Zaman Gazetesi'nin tirajlarında usulsüzlük yapıp devletten haksız Basın İlan Kurumu parası aldıkları da öne sürüldü. Gazeteci-yazar Şahin Alpay, Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı. Evde yaklaşık 2.5 saat arama yapıldı. Alpay, gazetecilerin sorusu üzerine "Bir şey söylemeyeceğim. Neden gözaltına alındığımı bilmiyorum" dedi.



CANLI YAYINDA SKANDAL SÖZLER
Şahin Alpay geçen yıl katıldığı bir televizyon programında Fethullah Gülen ile ilgili şu ifadeleri kullanmış tı: "İddianamede Fethullahçı Terör Örgütü oldukları gerekçesiyle... Yahu Allah aşkına hangi terör, ne olmuş? Ne şiddet uygulanmış? Fethullah Gülen'in şiddetle ne alakası var, ulan siz kimi kandırabilirsiniz? Fethullah Gülen dünyanın en barışçıl din insanı. İslam dünyasının en barışçıl din ada mı. Siz kim oluyorsunuz? Fethullah Gülen'e terörist diyecek kadar kim oluyorsunuz siz? Utanın be!"